In bloggen met Joomla goed voor SEO?

Bloggen met Joomla

Een blog opzetten met Joomla valt nog niet mee, ontdekte ik in de praktijk. In het kader van twee vliegen in een klap leek het me aardig een artikeltje over mijn zoektocht te schrijven, en de Nederlandse Joomla-site joomlacommunity.eu wilde het graag plaatsen. Ook de ‘over de auteur’ paragraaf met een dieplink naaar mijn site was geen probleem. Het leverde meer op dan verwacht: naast veel pageviews en Twitter-volgers vijf nieuwsbrief-inschrijvers én een mogelijk nieuwe opdrachtgever.

Waarom is Bloggen goed voor SEO?

Bloggen is een aanrader als je hoger wilt scoren in Google. Een blog dwingt je regelmatig nieuwe artikelen te schrijven en hoe meer pagina’s je website bevat, hoe groter de kans is dat een bezoeker er een via Google vindt. De juiste zoekwoorden bepalen is hierbij wel van belang. Ik doe dit zelf meestal via de Google suggestie tool. Voor dit artikel tikte ik bijvoorbeeld in Google:

bloggen a
bloggen b
etc

bij ‘bloggen m’ gaf Google onder andere de suggestie ‘bloggen met Joomla’, vandaar dat ik deze woorden bewust in de titel stopte.

Hoe vaak internetters maandelijks zoeken op de ‘bloggen met Joomla’ kun je met de suggestie tool niet zien, maar dat achterhaal ik later met Google Analytics. Zijn dit er zonder veel moeite enkelen, dan loont het de moeite kwalitatieve backlinks voor deze pagina te verkrijgen. Op deze manier komt de pagina hoger in Google en levert het nog meer bezoekers op.

Nog een voordeel van een Joomla blog

Zoekmachines als Google zijn dol op actieve sites. Een website waar regelmatig nieuwe – unieke – artikelen op staan zijn in de regel interessanter dan sites waar dit niet het geval is. De gevonden pagina’s worden bovendien eerder opgenomen in de database. En dit is weer een extra kans dat een bezoeker je vindt.

Nadelen van bloggen

Een groot nadeel van bloggen is dat het veel tijd kost. Bloggen zonder duidelijke strategie levert vaak weinig op. 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.