Ga naar de inhoud

Is een blog goed voor SEO?

  Waarom is bloggen goed voor SEO?

  Bloggen is een aanrader als je hoger wilt scoren in Google. Een blog dwingt je regelmatig nieuwe artikelen te schrijven en hoe meer pagina’s je website bevat, hoe groter de kans is dat een bezoeker er een via Google vindt. De juiste zoekwoorden bepalen is hierbij wel van belang. Ik doe dit zelf meestal via de Google suggestie tool. Voor dit artikel tikte ik bijvoorbeeld in Google:

  bloggen a
  bloggen b
  etc

  bij ‘blog s’ gaf Google onder andere de suggestie ‘blog seo’, vandaar dat ik deze woorden bewust in de titel stopte.

  Hoe vaak internetters maandelijks zoeken op de term ‘blog seo’ kun je met de suggestie tool niet zien, maar dat achterhaal ik later met Google Analytics. Zijn dit er zonder veel moeite enkelen, dan loont het de moeite kwalitatieve backlinks voor deze pagina te verkrijgen. Op deze manier komt de pagina hoger in Google en levert het nog meer bezoekers op.

  Nog een voordeel van een blog voor SEO

  Zoekmachines als Google zijn dol op actieve sites. Een website waar regelmatig nieuwe – unieke – artikelen op staan zijn in de regel interessanter dan sites waar dit niet het geval is. De gevonden pagina’s worden bovendien eerder opgenomen in de database. En dit is weer een extra kans dat een bezoeker je vindt.

  Nadelen van bloggen

  Een groot nadeel van bloggen is dat het veel tijd kost. Bloggers zonder duidelijke strategie houden het dan ook vaak voor gezien. Wil je niet in deze valkuil lopen, denk dan vooraf na over±

  • Je doelgroep
  • Je boodschap
  • De wijze waarop je deze onder de aandacht wilt brengen
  • Je verwachtingen ten aanzien van het blog

  Met een gericht weblog voor een duidelijke doelgroep, geduldig zoekwoorden bepalen, de inzet van social media om de blogbijdrages onder de aandacht te brengen én het nodige geduld levert een weblog altijd wat op. Is het niet vroeg dan is het wel laat.

  Lees ook over SEO schrijven

  Interessant? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en download Direct de Gratis SEO Handleiding

  2 reacties op “Is een blog goed voor SEO?”

  1. Pingback: Schilderijen verkopen, hoe pak je dat aan? Wat moet je wél en niet doen?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.