Ga naar de inhoud

Maak je website beter vindbaar met ContentKing [Review]

  “Geen SEO-verrassingen meer,” belooft de nieuwe Nederlandse SEO-tool ContentKing op zijn website. Maakt de software zijn verwachtingen waar? Een review.

  More…

  Liever kijken dan lezen? Bekijk dan de video-review van ContentKing.

  Geen SEO verrassingen meer met ContentKing?

  In de basis is SEO ontzettend eenvoudig:1. Verbeter de techniek van je website2. Maak en optimaliseer content3. Zorg dat je website populair wordt, doordat mensen ernaar linken

  Doe je ze alle drie goed, dan verschijn je hoger bij de zoekresultaten. Dat klinkt makkelijk, maar valt in de praktijk vies tegen, want alleen al het verbeteren van de techniek is een hele opgave. Als je al weet waar je moet beginnen. Gelukkig neemt de nieuwe Nederlandse marketingtool ContentKing je bij de hand.

  Probeer ContentKing 14 dagen gratis uit!ContentKing overzicht

  Wat is ContentKing?

  ContentKing is een online marketingprogramma dat je website realtime monitort. De software speurt fouten in de techniek en content van je site op, en vertaalt ze in praktische inzichten en taken. Zo weet je snel welke stappen je kunt zetten om je website gebruiksvriendelijker en daarmee SEO-proof te maken.

  ContentKing test je website op 3 hoofdonderdelen: vindbaarheid, social media en analytics. Bij de vindbaarheid kijkt het programma onder andere naar meta informatie, links en toegankelijkheid van pagina’s.

  Ontbreken er meta-omschrijvingen op pagina’s of staat een bepaalde sectie van de site op niet indexeren (noindex)? Dan zie je dit in een handig overzicht, zodat je direct actie kunt ondernemen.

  Om content van je website beter te laten delen kun je gebruik maken van o.a. Twitter Cards, Facebook´s Open Graph Protocol en microdata. ContentKing kijkt per pagina of dit aanwezig en correct ingesteld is.

  Als laatste test de tools de aanwezigheid van Analytics-code op pagina’s. Ontbreekt dit, dan zie je meteen op welke pagina’s dit zo is.Na het verbeteren van de fouten op een pagina kun je hem meteen opnieuw laten ‘crawlen’. Zo weet je zeker dat ze gecorrigeerd zijn.

  Zo werkt ContentKing in de praktijk

  Meld je aan voor een proefaccount en geef de url van je website op. Na het klikken op een bevestigingslink ánalyseert ContentKing de pagina’s op je website en slaat de gegevens op. Via de knop Issues in de linker kolom krijg je vervolgens een overzicht met pagina’s die je kunt verbeteren.

  ContentKing in actie

  Per onderdeel krijg je een overzicht van verbeterpunten – issues – en de pagina’s waarop deze van toepassing zijn. Ook zie je per pagina een conditiescore. Hoe meer fouten je verbetert, hoe hoger de score wordt.

  In bovenstaand voorbeeld blijkt dat de meta-omschrijving op 44% van de pagina’s ontbreekt. Ook is de paginatitel in 10% van de pagina’s te lang. Klik je op de percentages, dan kun je doorklikken naar de pagina’s waar dit probleem voor geldt.

  ContentKing in actie

  ContentKing vindt diverse pagina’s op de website die uitgesloten zijn van indexatie. In dit geval is dat bewust gedaan, maar het kan ook per ongeluk gebeuren. In dat geval wil je dit natuurlijk direct ongedaan maken.

  Op dezelfde manier vindt ContentKing mogelijke duplicate content, foutief verwijzende links of fouten in je sitemap. Dit kun je dan snel aanpassen.

  ContentKing overzichtspagina

  Op de overzichtspagina kun je filteren op pagina’s met een zwakke conditie. Combineer je deze scores met de factor relevantie, dan weet je welke belangrijke pagina´s je het eerste onder handen wilt nemen.

  404-meldingen opsporen met Content King

  Niet werkende links zijn nooit goed voor SEO en ook deze haalt hij er haarfijn uit.

  Een laatste waardevolle functie is Historische Wijzigingen. Hiermee zie je per pagina of er wijzigingen zijn doorgevoerd en wanneer dit gebeurde. Met name bij grote en complexe websites, waar veel mensen aan werken, is dit ideaal om grip op je content te houden.

  ContentKing is volop in ontwikkeling

  Zoals het een moderne online tool betaamt is ContentKing volop in ontwikkeling. De komende weken en maanden worden diverse handige mogelijkheden toegevoegd, zoals:

  • Tonen van problemen met meertaligheid, pagination en mobiele versie
  • Een kalender voor historische wijzigingen
  • Automatische meldingen bij kritische problemen
  • API-support, zodat de tool ook samenwerkt met software van derden

  ContentKing eindoordeel

  Wat vind ik van ContentKing?

  ContentKing is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Veel informatie die je boven water haalt kun je ook met gratis tools vinden, maar dat gaat een stuk lastiger.

  Bij een gratis tool als Screaming Frog moet je eerst constateren dat iets een probleem is. Vervolgens moet je zelf de oplossing vinden. ContentKing doet beiden voor je in een fractie van de tijd. Je ziet in een oogopslag wat je moet verbeteren en waarom, en krijgt een korte uitleg over de oplossing. Nadat je een pagina hebt aangepast kun je hem direct opnieuw laten crawlen, zodat je zeker weet dat de fout er echt uit is.

  Als analyse-tool voor je eigen website is ContentKing een aanrader. Plaats je niet zo vaak content, dan kun je je wel afvragen of je een maandabonnement nodig hebt. Na een poosje heb je de grootste fouten er wel uit.

  Werk je met meerdere medewerkers aan een grote website of webshop met (tien)duizenden pagina’s en artikelen, dan komt de tool het beste tot zijn recht. Je krijgt een overzichtelijk beeld van de gezondheid van de website en kunt heel gericht pagina´s verbeteren en fouten herstellen. Doordat ContentKing de website constant crawlt zie je bovendien snel of je wijzigingen het beoogde resultaat hebben.

  Conclusie

  ContentKing is een waardevolle marketingtool van Nederlandse bodem, met volop potentie. Nu al haal je veel informatie uit de software en met een aantal interessante updates in het verschiet, wordt dit alleen maar meer. Het grootste pluspunt is dat de dienst niet alleen fouten constateert, maar ook oplossingen aandraagt. Dat dit in het Nederlands gebeurt is een aangename bonus.

  Probeer ContentKing 14 dagen gratis uit!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.