Supersnel zoekwoorden bepalen met Google Suggesties

By Rutger Steenbergen | Zoekwoorden vinden

jun 16
SEO Zoekwoorden bepalen

Supersnel zoekwoorden vindenAls je je website wilt optimaliseren dan zijn zoekwoorden en -zinnen van groot belang. Vind ze snel en eenvoudig met Google Suggestion.

Keywords (zoekwoorden) zijn de woorden die mensen intikken in Google en op basis waarvan de zoekmachine relevantste pagina’s rangschikt. Je kunt zoekwoorden achterhalen met gezond verstand en de Google Keyword Tool, maar wil je het snel doen dan is de suggestie-tool handig.

De titel van dit stukje is ‘Zoekwoorden bepalen met Google Suggesties’ en ik kwam tot deze titel door in Google in te tikken:

Zoekwoorden a
Zoekwoorden b
Zoekwoorden ab

etc

allintitle:zoekwoorden bepalen

Bij ‘zoekwoorden b’ stelde Google zoekwoorden bepalen voor, en blijkbaar wordt er op deze term dusdanig vaak gezocht dat de zoekmachine hem herkent.

Via het commando: allintitle:”zoekwoord zoekwoord” zoek je in Google naar webpagina’s met de zoekwoordcombinatie in hun titel. Dit zijn dus echte concurrenten.

In dit voorbeeld zijn dit maar 102 pagina’s die term in hun titel hebben, dus een plek in de top 5 bij deze zoekterm is makkelijk haalbaar (dit artikel staat inmiddels op plek 2). Alle extra bezoekers die dit oplevert zijn mooi meegenomen en het tikken en plaatsen van dit artikel kostte me nog geen kwartier. Dat is snel verdiend.

Zoekwoorden vinden met de KEI-score

Tip. Wil je het grondiger aanpakken dan kun je ook de KEI-score uitrekenen. Je deelt dan het aantal maandelijkse zoekopdrachten door het aantal concurrenten. Hoe hoger het getal dat eruit rolt. hoe groter de kans dat je kunt scoren (althans in theorie).

Lees meer over zoekwoorden vinden met de KEI-index

Beoordeel de concurrentie met de MOZ SEO Toolbar

Een laatste manier om de zoekresultaten snel te beoordelen is met behulp van de SEO Toolbar, van SEOMoz. Met de plugin voor Chrome en Firefox zie je bij de zoekresultaten van Google aanvullende gegevens, zoals de waarde van de gevonden pagina (PA, score van 0 tot 100) en de website waar de pagina op staat (DA, ook weer van 0 to 100). Hoe hoger deze waardes, hoe moeilijker ze zijn te verslaan.

Lees meer over de SEO Toolbar van Moz

Lees ook over zoekwoorden vinden

Fotocredit: Viernest via photopin cc

About the Author

Voor een succesvolle website heb je 3 dingen nodig: een uniek verhaal, een doelgerichte website én gerichte bezoekers. Ik bezorg ze je alle drie. Met blogs, boeken, trainingen en SEO-ondersteuning.