Ga naar de inhoud

Aanpassen publicatiedatum geen voordeel voor SEO

  Kom je hoger in Google als je regelmatig de publicatiedatum van een pagina aanpast? Nee, zegt John Mueller van Google.

  Recentere pagina’s verschijnen hoger in Google. Het klinkt zo logisch. En het is de reden dat veel mensen regelmatig – al dan niet geautomatiseerd – de publicatiedatum van hun pagina’s aanpassen. Maar voor SEO maakt het geen verschil. Dat vertelde Google’s John Mueller tijdens een online vragensessie.

  Volgens Mueller kan het geen kwaad om de laatste update-datum te tonen, maar weegt Google het niet mee bij het beoordelen van pagina’s. Het bedrijf gaat bij het bepalen van de originaliteit namelijk uit van de crawldatum.

  Muller vergelijkt het met een site met weersvoorspellingen, die voortdurend veranderen. Pagina’s op zo’n site scoren niet opeens beter of slechter na een update.

  Tip. Pas je veel aan? Zet dan naast de publicatiedatum een updatedatum en vertel wat je precies hebt aangepast. Bekijk dit wel per situatie, want bezoekers willen vaak liever een nieuwe pagina. 

  Aanpassen publicatiedatum voor SEO levert wel indirect voordeel op

  Indirect kan het aanpassen van een publicatiedatum wel een verschil maken. Voor lezers geeft een recente publicatie- of update-datum wellicht aanleiding om langer op de pagina te blijven.

  Aangezien Google ziet hoe lang het duurt voor iemand terugkeert bij de zoekresultaten zegt dit iets over de kwaliteit van de pagina. En plaatst Google hem de volgende keer misschien wat hoger.

  Via Search Engine Journal.

  Lees ook over SEO:

  2 reacties op “Aanpassen publicatiedatum geen voordeel voor SEO”

  1. Ook al zal het voor Google niet uitmaken als een post ouder is, mensen lezen over het algemeen liever recente informatie of recent nieuws. Ze weten dan zeker dat de informatie actueel is.

   Om als blogger in elk geval actueel over te komen is er een WordPress Plugin: WP Old Post Date Remover genaamd. Je kunt deze gebruiken om oudere datum boven je blog automatisch te verwijderen. Je kunt hiervoor regels instellen (B.v. bij posts ouder dan een jaar.)

   Uiteraard blijft het altijd beter om je posts actueel te houden of helemaal weg te halen als ze niet meer ter zake doen.

   De plugin kun je hier vinden: https://wordpress.org/plugins/wp-old-post-date-remover/

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.