Linkbait strategie: zo verzin je een goede link bait!

Door Rutger Steenbergen | Linkbuilding

feb 22
linkbait-600

Linkbait strategie

Met een slimme linkbait strategie maak je bewust content om zoveel mogelijk links aan te trekken. Hoe pak je dit aan? Je leest het in dit artikel.

Google ziet links als stemmen en hoe populairder je bent, hoe hoger je verschijnt bij de zoekresultaten. Nou kun je wachten tot anderen spontaan naar je linken, maar dat kost veel tijd en de kans op succes is niet zo groot. Gelukkig kun je webmasters wel een duwtje in de rug geven met een Link Bait.

Een Link Bait is een stuk content (foto, video, infographic etc) dat je maakt om veel links aan te trekken. Hoe maak je nou zo’n Link  Bait? Een stappenplan.

1) Verzin een aansprekend onderwerp

De grootste uitdaging bij het creëren van een goede linkbait is het vinden van een geschikt onderwerp. Onderzoek daarom eerst wat jouw doelgroep aanspreekt en bezig houdt, bijvoorbeeld op nieuwssites en forums.

2) Verzin een ijzersterke titel

Link Baits verpreiden zich vaak via social media en dan is een sterke titel essentieel. Naar verluidt bepaalt 70% van de lezers aan de hand van de titel of ze geïnteresseerd is. Lees hierover ook:

3)  Wat schiet de lezer ermee op?

Waarom zouden de lezers de linkbait delen? Wat schieten zij ermee op? Is het grappig? Nuttig? Informatief? Controversieel? Of iets anders? Denk daarover na.

social-knroppen4) Maak delen zo eenvoudig mogelijk

Zorg ervoor dat je de content zo makkelijk mogelijk kunt delen. Denk bijvoorbeeld aan social media-knoppen met de duidelijke call-to-action: Klik hier en deel dit met jouw vrienden.

5) Leef je creatief uit

Heel veel Link Baits zijn bekend, dus leef je creatief uit en verzin wat nieuws. Teken voor de lol een cartoon of maak een grappig filmpje met je iPhone. De eenvoudigste ideeën zijn vaak het succesvolst.

6) Geef de Link Bait een duwtje in de rug

Een goede link bait krijgt een sneeuwbaleffect. Je kunt het balletje echter wel een zetje geven, dus breng je link bait subtiel onder de aandacht via social media, forums en websites als nujij.nl.


Voorbeelden van succesvolle Linkbaits

Wat doe je zoal in Parijs?

Met 318 reacties en tienduizenden links wereldwijd een regelrechte voltreffer van een Link Bait én prima na te maken voor een reissite.

linkbait-1


100 Excellent Free WordPress Themes

Bij Link Baits is veel vaak beter. 10 leuke WordPress themes is aardig, 25 al beter en 100 de jackpot. Wie biedt meer?

linkbait-2


How not to clean a window

Is dit echt? Ja, dit is echt. En klik je op bovenstaande link dan vind je nog veel meer bizarre foto’s.

linkbait-8


Interactive Music Map

Gelukkig wordt kwaliteit op internet nog steeds beloond, getuige de Tweets en Likes van deze fantastische interactieve muziekkaart.

linkbait-4


De 30 geweldigste trouwtaarten

Ik zeg niets, klik maar op de link en kijk je ogen uit.

linkbait-7


Dit zijn de allerlelijkste kerststallen…ooit

De auteur van dit weblog besloot zijn lelijke kerststallen-verzameling te bundelen in een lange post. Het bleek een internationale hit.

linkbait-6


10 fantastische boomtunnels

Hoe verzin je een Link Bait voor een website over duurzaamheid? Zet gewoon de foto’s van 10 prachtige boomtunnels op een rij. Lekker rustgevend plaatjes kijken.

linkbait-9

Vind je dit interessant? Download dan zeker mijn Gratis SEO Handleiding!

Bekijk Link Baits op SEOZwolle.nl

Fotocredit: Let Ideas Compete cc

About the Author

Voor een succesvolle website heb je 3 dingen nodig: een uniek verhaal, een doelgerichte website én gerichte bezoekers. Ik bezorg ze je alle drie. Met blogs, boeken, trainingen en SEO-ondersteuning.

(3) comments

Add Your Reply