Ga naar de inhoud

Nieuw en onmisbaar: Ahrefs Webmaster Tools (gratis!)

  Je website SEO-proof houden valt niet mee. Met Ahrefs Webmaster Tools zie je precies wat wel en niet werkt. Ontdek snel hoe de tool werkt. 

  Wil je hoger scoren in Google dan wil je 3 dingen optimaliseren:

  1. Techniek
  2. Content
  3. Autoriteit

  Dat lijkt bescheiden, maar in de praktijk kost het enorm veel tijd. En het is vaak onduidelijk waar je moet beginnen. De nieuwe gratis dienst Ahrefs Webmaster Tools maakt het makkelijker. 

  Ahrefs Webmaster Tools is uitgebreide Google Search Console

  Google Search Console is een gratis dienst van Google. De tool laat onder andere zien hoe je website presteert bij de zoekresultaten. Op welke zoektermen je scoort. En of er problemen zijn bij het indexeren van je site. 

  Met Google Search Console krijg je veel waardevolle informatie. Maar ook veel niet. Daarom is er nu Ahrefs Webmaster Tools (AWT), een soort Search Console Deluxe. 

  👉 Lees ook: 5 simpele SEO-trucs, waarmee je direct hoger komt in Google

  Wat doet Ahrefs Webmaster Tools?

  Ahrefs Webmaster Tools laat je snel en eenvoudig zien hoe je website presteert. Dit doet de online tool als volgt. 

  1. Site Audit analyseert technische staat website

  Geef de url van je website op en laat hem crawlen. AWT geeft daarna een Health Score en laat precies zien wat er technisch mis gaat. Dankzij ‘weekly schedules’ kun je bij de volgende crawl zien of de problemen zijn opgelost. 

  2. Site Explorer laat zien welke content werkt

  Met de Site Explorer krijg je onmisbare informatie over je site. Welke andere sites linken bijvoorbeeld naar je? Hoeveel autoriteit hebben ze? En welke content op je site presteert het beste?

  In de Site Explorer zie je ook precies op welke zoektermen je al scoort. En bij welke termen je misschien net buiten de top 5 valt. Die kun je dan op een lijstje zetten om te optimaliseren. Stijg je een paar plekjes? Dan levert het meteen meer bezoekers op.

  Gratis Ahrefs Webmaster Tools onmisbaar voor elke webmaster

  Ahrefs is al jaren een van de fijnste en gebruiksvriendelijkste SEO-tools. Met Ahrefs Webmaster Tools kun je gratis aan de mogelijkheden ruiken. En die zijn zelfs in deze gratis versie al flink uitgebreid. Dit maakt AWT tot een no-brainer. 

  Meld je aan en probeer Ahrefs Webmaster Tools zelf. Je krijgt er geen seconde spijt van. 

  Wil je meer klanten werven via Google? Download dan nu de Gratis SEO Handleiding!

  5 reacties op “Nieuw en onmisbaar: Ahrefs Webmaster Tools (gratis!)”

   1. Dag Michel,

    Het is dezelfde omgeving als Ahrefs, alleen heb je minder opties. Noem het een Ahrefs Light, puur voor je eigen site. Jij hebt alles al en dan zie je geen verschil.

   1. Ik vind koppelen altijd een beetje eng, dan hebben ze ineens alle persoonlijke data. Maar door het crawlen heeft Ahrefs die in principe toch al. Dus of het veel verschil maakt?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.