Ga naar de inhoud

Recensie boek ‘De vrije adviseur’ van Arjan Yspeert

  10 reacties op “Recensie boek ‘De vrije adviseur’ van Arjan Yspeert”

  1. Hoe om te gaan met overheidsmanagers die zichzelf graag op een voetstuk geplaatst zien, er op een leuke manier duidelijk maken dat ze best op dat voetstuk mogen blijven staan, en vervolgens weer tot de orde van de dag kunnen overgaan; de inhoud (en dus niet de focus op de gewenste machtsverhoudingen en aanbidderij, waar ik toch al niet zo best in ben)

  2. Na zo’n 20 jaar in het bedrijfsleven en het volgen van diverse opleidingen en cursussen ben ik nu bezig om me voor te bereiden op een leven als zelfstandige kenniswerken / coach / trainer. Afgelopen vrijdag haalde ik bij de VU Amsterdam het certificaat ‘OBM Practitioner’. OBM staat voor Organizational Behavior Management en is een wetenschappelijk onderbouwde methode om in het bedrijfsleven grip op gedrag te krijgen.

   Tot nu toe heb ik buiten mijn baan om soms les gegeven en coaching gedaan, en de valkuilen van onregelmatige inkomsten en een opdrachtgever die geen verantwoordelijkheid voelt en lang wacht met (re)actie heb ik al wel leren kennen. Gevolg was veel indirecte uren en een belastingdienst die daarom achteraf de toepassing van ondernemersaftrek terugdraaide.

   Openhartige tips van iemand met veel ervaring zijn dan ook van harte welkom.

   Met vriendelijke groet,
   Martijn Wiedijk

  3. Het lijkt mij een voorecht om een nieuwe aanpak te leren van iemand die een geheel andere kijk heeft op de relatie klant-opdrachtgever. Ik kijk er naar uit om dit ongetwijfeld inspirerende boek te lezen.

  4. 1. Ik ben freelance tekstschrijver en online marketeer
   2. Ik doe veel advieswerk maar ook nog (te) veel uitvoerend werk. Dat schaalt niet, de tarieven zijn te laag en inderdaad: dat wachten op briefing, feedback, goedkeuring, betaling… Ben ik wel zo’n beetje klaar mee.
   3. Communicatief sterk: check, gericht op langdurige relaties: check, fijn om bij mijn klanten te zijn: check

   Ik zeg: dat boek is echt iets voor mij.

  5. Ga ik nu wel als zelfstandige verder? Kan ik mijn kennis vermarkten en vertelt dit boek hoe ik aan regelmatige inkomsten kom? verras me!

  6. Nu nog werkzaam als adviseur naast een fulltime job. Veelal vakantie en feestdagen als adviseur binnen bij anderen. Zoek een duw(tje) in de rug om er voltijd voor te gaan. En meer bij te dragen dan uurtje factuurtje of uurte kratje bier..

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.