Ga naar de inhoud

SEOmoz SEO Toolbar, de plug in die iedereen moet kennen

  seomoz-toolbar-1Installeer je de SEOmoz SEO Toolbar voor Chrome of Firefox dan zie je een nieuw icoontje in je browser. Klik je erop dan krijg je voor zoekmachine optimalisatie belangrijker aanvullende informatie.

  Zoek je bijvoorbeeld in Google met een bepaalde zoekterm en klik je bij de resultaten op de SEOmoz Toolbar-knop, dan zie je hoe krachtig de concurrentie is. Zo laat de software de Domain Authority (vergelijkbaar met PageRank) zien bij elk zoekresultaat. Deze wordt uitgedrukt met  een score van 0 tot 100, en hoe hoger de waarde, hoe sterker de website is.

  SEOmoz SEO Toolbar en Linking Root Domains

  Heb je een betaald abonnement bij SEOmoz dan zie je ook meteen het aantal links naar elk  zoekresultaat (Linking Root Domains, Rd). Je kunt dus rechtstreeks bij de zoekresultaten zien waar concurrenten hun links vandaan halen en hoeveel dit er zijn. Doe jij het net wat beter dan de nummer één, dan stoot je hem – in principe – van de troon.

  Is een webpagina geoptimaliseerd? De SEO Toolbar laat het zien

  Activeer je de SEOmoz Toolbar op een webpagina dan zie je belangrijke informatie over de pagina. Zo verschijnt er een menu waarin je direct de volgende gegevens over de pagina ziet:

  • De titel
  • De url
  • De meta omschrijving
  • Eventuele H1- en H2-titles
  • Vet en cursief gedrukte woorden
  • Bestandsnamen van afbeeldingen op de pagina
  • Alternatieve teksten bij de afbeeldingen

  SEOmoz SEO Toolbar - On page analyse

  Op deze plekken kun je als webmaster het belangrijkste zoekwoord voor de pagina plaatsen, en je ziet nu in een oogopslag of een pagina geoptimaliseerd is of niet. Deze informatie kun je ook uit de broncode halen, maar met de plug in gaat het een stuk sneller.

  Ook vanuit webpagina’s kun je direct de domeinautoriteit op vragen en de links naar de pagina bekijken, maar voor het laatste heb je weer een abonnement op SEOmoz nodig.

  Is het wat, de SEOmoz SEO Toolbar?

  De SEOmoz Toolbar is een ontzettend handige uitbreiding voor Google Chrome en Firefox. Je ziet heel snel of webpagina’s geoptimaliseerd zijn of niet. Bovendien kun je snel de toptien in Google bij een bepaalde zoekvraag bekijken en beoordelen hoe sterk de concurrentie is.

  Om het uiterste uit de tool te halen heb je een abonnement op SEOmoz nodig en dit is niet goedkoop, maar je kunt dan wel meteen gebruik maken van de vele andere tools waarmee je ontzettend veel tijd en uitzoekwerk bespaart.

  SEOmoz SEO ToolbarTot slot een tip: je hebt toolbar niet altijd nodig en wil je hem uitschakelen, dan kan dit door met de rechtermuisknop op het icoontje in de browser te klikken. Je ziet nu de optie uitschakelen.

  Klik je in Google Chrome op het icoontje met de drie lijntjes, dan kom je via Instelling bij Extensies, waar je de plugin weer kunt activeren.

  Vind je dit interessant? Download dan ook mijn Gratis SEO Handleiding

  Photo credit: woodleywonderworks via photopincc

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.