SEO-schrijven

SEO-schrijven is de kunst van het optimaliseren van webteksten voor zoekmachines én bezoekers. Een succesvolle SEO-tekst staat hoog in Google en maakt van bezoekers klanten. Voor SEO-schrijven heb je kennis nodig van de werking van zoekmachines, copywriting en conversie optimalisatie. 

In deze categorie ontdek je alles over SEO-schrijven en hoe je het toepast.

Fouten bij SEO schrijven

Maak je website beter vindbaar en kom hoger in Google. Lees meer over mijn online marketing en SEO-trainingen >>

Onmisbare artikelen over SEO-schrijven

Wat is SEO-schrijven?

Wat is SEO-copywriting?

Bij SEO wil je je lezers én Google zo duidelijk mogelijk maken dat jij biedt wat zij zoeken. SEO-schrijven helpt hierbij. Maar wat is het precies?

Checklist SEO-schrijven

SEO tekst schrijven: de ultieme checklist!

Tekst is een van de belangrijkste onderdelen van zoekmachines optimalisatie. Met deze checklist schrijf je de perfecte SEO-tekst.

SEO-schrijftips

25 tips voor hogere posities in Google

Wil je betere SEO-teksten schrijven? Neem deze 25 schrijftips dan ter harte én je haalt meer rendement uit je eigen website, of die van klanten.

Bouncerate verlagen met copywriting, zo doe je dat
Bezoekers die je site direct verlaten zijn nadelig voor conversie en SEO. Met slimme copywriting houd je ze langer vast[...]
Meta-description lengte weer korter dan 320 karakters [november 2018 update]
De omschrijving die Google toont bij de zoekresultaten mag voortaan zo’n 320 karakters lang zijn. Dit heeft ingrijpende consequenties voor je meta-omschrijvingen.
Zo optimaliseer je de meta-description voor SEO (met voorbeelden!)
De meta-description is een onderschat stukje tekst. Door hem te optimaliseren voor bezoekers en SEO verschijn je namelijk hoger in Google.
Waarom je moet stoppen met clickbait-titels! Of toch niet?
Met clickbait-titels verleid je lezers te klikken op jouw link. Dit is goed voor SEO, maar roept ook weerstand op. Wat is wijsheid?
Content op je website: de 5 grootste voordelen
De term 'content is king' dekt de lading allang niet meer. Plaats daarom niet zomaar artikelen op je site, maar bepaal[...]
SEO teksten schrijven: de ultieme checklist!
Tekst is een van de belangrijkste onderdelen van SEO. Goede SEO teksten schrijven valt echter niet mee. Met deze ultieme[...]

Bekijk ook deze categorieën

  • Bloggen
  • Zoekmachine optimalisatie
  • Linkbuilding
  • Online marketing
  • SEO video's

Kom hoger in Google! Download de Gratis SEO Handleiding 2017