Ga naar de inhoud

SEO-schrijven ingewikkeld?

Behaal supersnel resultaten met dit onmisbare e-book!

SEO-schrijven is complex en als je het zelf wilt leren ben je zo maanden verder. In de ‘Praktijkgids SEO Schrijven 2023‘ ontdek je razendsnel wat nú werkt. Zo kom je hoger in Google, en werf je gratis nieuwe klanten.

Maak je website beter vindbaar

Bestel de ‘Praktijkgids SEO Schrijven 2023’ voor slechts 35,- En krijg mijn jarenlange SEO- en marketingkennis voor een fractie van de prijs van een training!

✅ Direct toegang tot de Praktijkgids SEO-schrijven 2023.
✅ 125 pagina’s met onmisbare SEO-schrijftips.
✅ Werf 24/7 klanten via zoekmachines.

Bestel dit onmisbare e-book voor slechts 35,-

Herken je dit…

Je steekt veel tijd in het schrijven van sterke teksten voor jezelf of een opdrachtgever. Eenmaal online vallen de resultaten echter lelijk tegen. Bezoekers blijven weg, aanvragen zijn er nauwelijks en de site is praktisch onvindbaar in Google. Ondanks alle SEO-trucs die je toepast. Wat gaat er mis?


Zoekmachines worden steeds slimmer en Google kun je niet meer voor de gek houden. Probeer je het toch en pas je verouderde technieken toe, dan werkt dit zelfs averechts. Tekst blijft echter een van de belangrijkste factoren van een SEO-vriendelijke site. Als je maar weet hoe je het inzet…

“Google wil boven alles unieke en onderscheidende content.”

Bron: Search Engine Journal, 2023

SEO verandert te snel voor een papieren boek

Ik ben Rutger Steenbergen. Tekstschrijver, SEO-expert en auteur van verschillende succesvolle boeken over SEO en online marketing. Daarnaast geef ik trainingen, voor grote opdrachtgevers als Tele2, Koninklijke Bibliotheek, DAS en FNV.

In 2013 verscheen mijn boek ‘Schrijven voor SEO in 60 minuten’ en het werd een groot succes. Op een gegeven moment stond hij zelfs in de top 20 van Managementboek.nl. SEO verandert alleen voortdurend en het boek was hard aan een update toe. Die is er nu én beter dan ooit.

Ontdek dit en meer in de Praktijkgids SEO Schrijven 2023

👉 Vind snel de beste zoektermen
Ontdek hoe je snel en doelgericht de beste zoektermen vindt.

👉 Schrijf de perfecte SEO-tekst
Volg mijn super eenvoudige stappenplan voor teksten die scoren bij mensen en Google.

👉 Geef Google de juiste signalen
SEO verandert voortdurend. Aan welke eisen moet je tekst in 2023 voldoen om kans te maken op plek 1 in Google?

👉 Optimaliseer voor conversie
Je hebt niets aan bezoekers die alleen maar kijken. Daarom krijg je volop tips voor het verhogen van je rendement.

En begin binnen 5 minuten met het optimaliseren van mijn site.

Hoger scoren in Google gaat niet vanzelf

Toen ik 15 jaar geleden begon met online marketing zag ik het helemaal zitten. Je maakt een eenvoudige site, plaatst relevante artikelen en de klanten komen vanzelf. Helaas liep het anders…

Mijn website was onzichtbaar en wat ik ook probeerde, bezoekers bleven weg.

Na mijn valse start besloot ik me volledig op SEO en SEO-schrijven te richten. Ik las elk boek over dit onderwerp, bekeek honderden webinars en probeerde elke denkbare strategie uit.

“Een website zonder SEO is als een winkel in de woestijn”

Het kostte me letterlijk bloed zweet en tranen, maar het was niet voor niets. Mijn site kwam steeds hoger in Google en – wat belangrijker was – steeds meer klanten klopten spontaan bij me aan. Sindsdien doe ik niet meer aan acquisitie en is mijn website mijn beste verkoper. Dat kun jij ook bereiken!

Krijg direct toegang tot de Praktijkgids SEO-schrijven 2023

Ontdek in mijn nieuwe e-book alles over het schrijven voor zoekmachines. Van het optimaliseren van teksten tot het inzetten van slimme strategieën om bestaande content te verbeteren: je leest het allemaal.

Voor de fractie van de prijs van een training

Praktijkgids SEO-schrijven 2023

“Onmisbare gebruiksaanwijzing”

“Andere SEO boeken zijn erg technisch of blijven juist aan de oppervlakte, dit boek heeft precies de juiste balans.”

“Als ik 1 stuk gereedschap moet kiezen om de vindbaarheid van de websites te verbeteren dan wordt het dit boek van Rutger Steenbergen.”

–Arjan Yspeert // Online marketeer

“Van harte aanbevolen”

“SEO is veel werk. Maar als je bereid bent om aan de slag te gaan, heb je verder alleen wat hulp nodig van iemand die je de weg wijst. Die vind je in het boek ‘Praktijkgids schrijven voor SEO.”

–Elja Daae // Blogger, trainer en social media pionier

“Snel weer helemaal bij”

“Of je nu een frequente blogger bent, of een doorgewinterde tekstschrijver; met deze gids ben je snel weer helemaal bij met de belangrijkste SEO kennis van dit moment.”

-Michiel Brand // SEO-schrijver


Stel je eens voor…

Potentiële klanten zoeken nu in Google naar jouw producten en diensten. Met gerichte en goed geoptimaliseerde SEO-teksten sta je bij populaire zoektermen in de top 10. Dit levert je meer bezoekers, opdrachten en omzet op.

Of stel je dit eens voor. Je schrijft als freelance tekstschrijver SEO-teksten en je opdrachtgever verkoopt aanzienlijk meer producten. Dan weet je wel bij wie hij of zij de volgende keer aanklopt.

Nu denk je misschien…

Interessant, zo’n e-book over SEO-schrijven. Maar die informatie staat ook gratis online. Waarom zou ik voor deze informatie betalen? Jaren geleden zou ik je gelijk hebben gegeven, maar nu weet ik wel beter.

Veel online informatie over SEO-schrijven is gedateerd of incompleet. Bovendien mis je de samenhang, waardoor je snel verkeerde prioriteiten stelt. Dit kost je veel tijd, geld en energie. Om nog maar te zwijgen over de frustratie van het uitblijven van resultaten.

Voor een fractie van de prijs van een dure training deel ik al mijn kennis. En werf jij gratis meer bezoekers en klanten via Google.

Dit staat er in de Praktijkgids SEO-schrijven 2023

De ‘Praktijkgids SEO Schrijven 2023’ bestaat uit 50 hoofdstukken en 125 pagina’s. Dit zijn voorbeelden van de behandelde onderwerpen.

Google heeft een hekel aan SEO, toch? Fout! Ik laat je zien hoe je SEO ethisch toepast en je site beter en sneller laat indexeren. Het resultaat: hogere posities bij de zoekresultaten én meer bezoekers.

Wat je nooit moet doen bij SEO-schrijven (tenzij je op de zwarte lijst van Google wilt komen).

Hoe je betere SEO-teksten schrijft dan 90% van je collega’s, doordat je heel bewust omgaat met zoektermen en intentie.

Hoe je snel en doeltreffend zoektermen vindt waar potentiële klanten mee zoeken. Zelfs als je niet zo handig bent met computers en een hekel hebt aan ‘ingewikkelde’ software.

Waarom een prettig leesbare tekst veel belangrijker is dan constant zoektermen gebruiken. En hoe je klanten en SEO-experts daarvan overtuigt.

Hoe je als tekstschrijver klanten overtuigt van de noodzaak van SEO en daardoor veel hogere tarieven kunt vragen.

De waarheid over SEO en waarom je je niet moet laten verleiden door zogenaamde SEO-goeroes die je gouden bergen beloven. Hint: ze liegen of gebruiken dubieuze trucs.

Als je 15 minuten per dag kunt missen ben je binnen 30 dagen gekwalificeerd als SEO-schrijver.

Ken je de truc van de perfecte titel voor zoekmachines en social media? Ik laat zien hoe je hem in 5 eenvoudige stappen schrijft.

Slimme strategieën die ervaren SEO-experts inzetten om meer rendement uit bestaande pagina’s te halen. Dit scheelt je veel tijd!

Begin binnen 5 minuten met het SEO-proof maken van je site.

Even voorstellen.

Ik ben Rutger Steenbergen van SEO Zwolle: tekstschrijver, trainer en ervaren online marketeer. Ik ben auteur van succesvolle boeken en geef (SEO)-trainingen in binnen en buitenland.
In 2015 riep Frankwatching me uit tot trainer van het jaar.

Wat mij drijft is je zo goed mogelijk verder helpen. Jouw succes geeft mij energie en daar worden we allebei beter van. Prima deal, toch?

Bomvol tips

“Dit boek van Rutger is een must voor iedereen die structureel meer websitebezoekers en klanten wil. Het leest gewoon erg prettig en zit bomvol tips die iedereen kan begrijpen en toepassen.”

–Jos Veldwijk // Online marketeer

“Geef die webteksten maar aan mij”

Marieke Stegenga

“Wat een geluk! Nu weet ik weer alles over trefwoord en slug, meta-beschrijving en Google bots. En zeg ik tegen mijn opdrachtgevers weer trots: Geef die webteksten maar aan mij,”

–Marieke Stegenga // Freelance copywriter

“Heel waardevol”

“Zo onwijs veel goeie (en praktische!) seo-info verzameld op 1 plek. Heel waardevol!”

-Maaike van Kempen // Online marketeer

“Aanrader voor een breed publiek”

“Ik ga niet rond de pot draaien. De Praktijkgids SEO Schrijven is een aanrader voor een breed publiek”

-Ben Sharp // Blogger


Dit is het moment!

Google verandert zijn algoritme voortdurend en wordt steeds slimmer. Ik laat je exact zien welke strategieën op dit moment werken om hoger te komen in Google.

Wacht daarom niet langer en krijg ook meer bezoekers, aanvragen en opdrachten. Bestel het e-book nu.

Bestel dit onmisbare e-book eenvoudig online

Praktijkgids SEO-schrijven 2023

100% Tevredenheid Garantie

Ik ben ervan overtuigd dat jij meer bezoekers, klanten en omzet krijgt na het lezen en opvolgen van de tips in dit e-book. Lukt het jou binnen 30 dagen niet, dan stort ik het aankoopbedrag terug, zonder vragen te stellen. Je hebt dus niets te verliezen.

Veel gestelde vragen

Waar kan ik dit e-book bestellen?
Ik verkoop de ‘Praktijkgids SEO-schrijven 2020’ exclusief via mijn website.

Is dit e-book ook in een papieren versie verkrijgbaar?
Het e-book is uitsluitend als PDF en uitprintbaar Word-bestand beschikbaar. SEO verandert voortdurend en bij grote wijzigingen pas ik het boek aan. Als koper krijg je de nieuwe versie gratis.

Is de informatie in dit boek anders dan tijdens je trainingen?
Ja en nee. De ‘Praktijkgids SEO-schrijven’ concentreert zich grotendeels op het tekstuele gedeelte van SEO. Tijdens mijn trainingen besteed ik ook veel aandacht aan techniek.

Ik ben niet echt schrijver. Is dit boek wel geschikt voor mij?
Absoluut! Tekst is een van de belangrijkste pijlers van SEO. Ook als niet-schrijver is de informatie uit dit e-book essentieel om hoger te komen in Google.

Krijg ik een factuur?
Uiteraard en volledig automatisch. Na betaling ontvang je de factuur in PDF-formaat in je inbox.

Kan ik mijn aanschaf ongedaan maken, als het boek toch niet bij me past?
Zeker en je hoeft niets uit te leggen. Stuur me binnen 30 dagen een mailtje en ik stort de aanschafprijs terug. Overigens heeft nog niemand dit gedaan (en daar ben ik best trots op).

En begin binnen 5 minuten met het optimaliseren van je site.