Zoekwoorden vinden met Wordstream

zoekwoorden-vinden-wordstream

Weet je welke woorden mensen intikken in Google, dan kun je deze strategisch in je site verwerken. Achterhaal ze gratis met de Keyword Tool van Wordstream.

Welke woorden gebruiken internetters als ze een zoekmachine gebruiken? Dit is een van de belangrijkste vragen voor SEO’ers, want als je weet wat mensen zoeken kun je hier je site op aanpassen. Vraag en aanbod matchen en je site komt bovendrijven.

Wordstream interessant alternatief voor Google Keyword Tool

De Google Keyword Tool was altijd een fantastisch gratis hulpmiddel om zoekwoorden en -zinnen te bepalen, maar sinds de zoekreus besloot niet alle gegevens te openbaren boette de Tool flink aan kracht in. De Keyword Tool van Wordstream is een aardig alternatief, en ook deze is gratis.

Het Amerikaanse Wordstream koopt zijn gegevens – naar eigen zeggen – onder andere bij internet providers en zoekmachines. De data wordt vervolgens gewikt, gewogen en gekoppeld zodat gebruikers de beste gerelateerde zoekwoorden en -zinnen te zien krijgen.

De resultaten kun je kopiëren en plakken in een excel-sheet, of je mailt ze naar jezelf. In dat geval staan ze netjes in een Excel.

De Keyword Tool van Wordstream is Engels-georiënteerd, maar ook Nederlandstalige websites kunnen er interessante zoekwoorden en -zinnen uithalen. Wil je weten hoe vaak termen daadwerkelijk zoekt op de combinatie zoekt, dan kun je een Adwords-campagne starten. Leer hierover: Zo krijg je keyword advies met Google Adwords.

Lees ook over zoekwoorden vinden

Interessant? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en download direct de Gratis SEO Handleiding!

Fotocredit: patrick h. lauke via photopin cc

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.