Website aanmelden bij Google? Zo doe je dat

Website aanmelden bij GoogleHoe meld je je website aan bij zoekmachine Google, zodat potentiële lezers en klanten hem vinden? Deze vraag wordt regelmatig gesteld en er zijn simpel gesteld twee manieren.

Website aanmelden bij zoekmachine Google: optie 1

Als website-eigenaar kun je je website opgeven bij het Google-centrum voor webmasters. Je geeft het adres van je website op en doorloopt daarna de stappen die Google in het Nederlands voorstelt.

Het is verstandig meteen een XML-sitemap op te geven. Dit is een plattegrond van je website met linkjes, die Google direct kan volgen. Zo weet je zeker dat de zoekmachine geen pagina’s overslaat.

Voor populaire CMS’en als WordPress, Drupal en Joomla zijn er verschillende sitemap-plugins. Zo gebruik ik op deze Joomla-website de plugin Xmap (klik op de link Sitemap onderaan de pagina). Er zijn ook verschillende websites waarop je een gratis sitemap kunt maken, zoals www.xml-sitemaps.com

Let op: Een website opgeven bij Google-centrum voor webmasters is grondig, maar doorgaans duurt het lang voor de zoekmachine hem daadwerkelijk indexeert. Een week of zes is geen uitzondering. Gelukkig is er daarom een alternatief.

Website aanmelden bij zoekmachine Google: optie 2

Veel online forums bieden de mogelijkheid te reageren onder vermelding van je naam, e-mail adres en url van de website. Vaak zijn deze links nofollow, wat betekent dat Google de links niet volgt, maar soms is dit ook niet het geval en in dat geval kun je hier prima je links kwijt. Word je nog niet vermeld in Google? Struin dan flink wat populaire fora af en wijs Google de weg naar je website.

Lees over no-follow en follow het artikel:

Dit vind je vast ook interessant:

Interessant? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en download direct de Gratis SEO Handleiding

https://www.seozwolle.nl/telt-een-reactie-op-een-weblog-ook-als-backlink.html

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.