Verklein afbeeldingen zonder Photoshop (tip!)

Door Rutger Steenbergen | Zoekmachine optimalisatie

jan 20
Verklein afbeelding zonder Photoshop

Snelheid wordt steeds belangrijker voor de vindbaarheid van je website. Wil je de snelheid van je site verhogen? Verklein dan afbeeldingen met deze handige tip.

More...

Wil je hoger komen in Google, dan is een snelle website belangrijk. We internetten met zijn allen steeds vaker mobiel en dan wil je niet te lang wachten. Dit is dan ook een rankingfactor voor Google.

Er zijn verschillende manieren om de snelheid van je website te verhogen, zoals het toevoegen van een caching-plugin en het beperken van het aantal artikelen op een pagina. Een van de makkelijkste manieren is het verkleinen van de bestandsgrootte van afbeeldingen. 'Lichte' plaatjes laden namelijk sneller.

Handig! Met TinyPNG verklein je de bestandsgrootte van PNG- en JPG-afbeeldingen fors.

Click to Tweet

Verklein afbeeldingen zonder Photoshop met TinyPNG

Afbeeldingen verkleinen kan met Photoshop, maar dit programma is erg duur. Gelukkig is er een gratis alternatief, genaamd TinyPNG. Met deze online dienst verklein je de bestandsgrootte van PNG- en JPG-afbeeldingen fors. Het werkt als volgt.

  1. Maak een screenshot van de afbeelding​ die je wilt gebruiken op je site
  2. Bewerk hem desgewenst met een gratis editor als Paint.net
  3. Sla de afbeelding op
  4. Open hem in TinyPNG
  5. De tool verkleint het plaatje en je kunt hem direct downloaden

TinyPNG werkt het beste bij PNG-afbeeldingen, die van nature vrij zwaar zijn. Maar ook bij JPG-afbeeldingen zijn de verschillen soms fors. Probeer het maar eens en je zult zien dat pagina's sneller laden.

Bekijk ook deze handige sites voor het versnellen van je website

Online zijn er verschillende handige diensten die je helpen bij het versnellen van je website. De huidige snelheid test je o.a. met:

Een onmisbare tool voor het maken van screenshots is FSCapture.

Gratis afbeeldingen vind je onder meer bij Pixabay en Vecteezy.

About the Author

Voor een succesvolle website heb je 3 dingen nodig: een uniek verhaal, een doelgerichte website én gerichte bezoekers. Ik bezorg ze je alle drie. Met blogs, boeken, trainingen en SEO-ondersteuning.

(5) comments

Add Your Reply