Verhoog je productiviteit in 2015 met Cold Turkey

By Rutger Steenbergen | SEO Blog

jan 09
Verhoog je productiviteit in 2015

Even Facebooken, mail checken of naar nu.nl surfen: verspil jij ook zoveel tijd op internet? Verhoog dan je productiviteit rigoureus in 2015 met Cold Turkey.

Als online marketeer zit je heel veel op internet. Dat is handig, want je verspilt weinig reistijd, maar het heeft ook nadelen. Het is namelijk erg verleidelijk om je kostbare tijd te verdoen met Facebook, Twitter, e-mail, chatgesprekken en meer van dat soort zaken. Komt dit je bekend voor? Maak dan kennis met Cold Turkey.

Verhoog je productiviteit door websites tijdelijk te blokkeren

Cold Turkey is een gratis programmaatje voor Windows waarmee je tijdelijk websites blokkeert. Het werkt heel eenvoudig.

Verhoog-je-productiviteit-1

1. Download en installeer Cold Turkey

Verhoog-je-productiviteit-2

2. Open het programma en voeg websites toe die je tijdelijk wilt blokkeren. Tik bijvoorbeeld www.nu.nl en druk op Enter. De website is toegevoegd aan de ‘zwarte lijst’. Je kunt ook website importeren via een txt-bestand.

Verhoog-je-productiviteit-3

3. Ben je klaar? Klik dan op de knop Schedule. Hier geef je op hoe lang je de sites wilt blokkeren. Standaard is dit een uur. Controleer dit wel even, want ongedaan maken is lastig 🙂

Verhoog-je-productiviteit-4

4. Klik als laatste op de knop Start, haal het vinkje weg ‘Help me update my Facebook status before I start’ en klik op Start.

Soms is het nodig om je browser opnieuw te starten en dan ben je klaar.

Enkele opmerkingen 

  • Werkt Cold Turkey niet direct goed, installeer het programma dan opnieuw. Dat is de snelste oplossing.
  • Blokkeert Cold Turkey bepaalde websites niet, dan heeft dit meestal te maken met je browsercache. Ik had dit probleem alleen bij Twitter.com, maar na 10 minuten blokkeerde hij hem alsnog
  • Voor Firefox en Chrome zijn er browser-plugins die hetzelfde doen als Cold Turkey. Het nadeel is dat ze alleen in die browser werken, en je alsnog kunt switchen naar bijvoorbeeld Internet Explorer.

Verhoog ook je productiviteit in 2015 en stop met wilfen

Complete websites blokkeren om lekker te werken, is dat niet wat overdreven? Als je jezelf in de hand hebt zeker, maar tweedere van de internetters schijnt zich schuldig te maken aan het zogenaamde ‘wilfen’ (what was I looking for). Met Cold Turkey wordt dat een stuk lastiger.  

Bekijk ook deze handige internet tools

About the Author

Voor een succesvolle website heb je 3 dingen nodig: een uniek verhaal, een doelgerichte website én gerichte bezoekers. Ik bezorg ze je alle drie. Met blogs, boeken, trainingen en SEO-ondersteuning.