SEO Zwolle Zoekmachine Optimalisatie

Verdien de aandacht met waardevolle content en
werf meer klanten

Dinsdag 9 mei, Zwolle

Beste ondernemer,

Vroeger was klanten werven eenvoudig. Je kocht voor veel geld reclamezendtijd of advertentieruimte en ze kwamen vanzelf naar je toe. Dat lukt je nu niet meer. 

Tegenwoordig lezen steeds minder mensen kranten en magazines, en kijken ze tv waar en wanneer ze willen. Bovendien neemt de invloed van adverteerders af. Ontvangers vertrouwen ze niet meer en worden immuun voor reclame.Rutger Steenbergen van SEO Zwolle

Contentmarketing is uiterst effectief, mits je het efficiënt en doelgericht inzet. Tijdens de training Contentmarketing van SEO Zwolle ontdek je hoe.

Volg de 1-daagse training Contenmarketing van SEO Zwolle en ontdek:

  • Hoe je in het hoofd kruipt van potentiële klanten en content maakt die hen echt interesseert
  • Hoe je in 7 stappen een effectieve contentstrategie opstelt
  • Welke types content je kunt creëeren en hoe je ze actief promoot
  • Hoe je 'influencers' vindt die geinteresseerd zijn in jouw content
  • Welke onweerstaanbare artikelen onmisbaar zijn op elk blog
  • Met welke handige gratis tools je de voortgang meet
  • En nog veel meer!

Tijdens de trainingsdag stel je een contentmarketingplan op, dat je direct kunt inzetten voor je bedrijf!


"Marketing is de wereld wijs maken dat je een superster bent. Contentmarketing is het laten zien."


Waarom de training Contentmarketing onmisbaar is

Mensen willen zaken doen met experts. Door het delen van jouw kennis via artikelen, blogs, webinars, whitepapers en misschien zelfs een podcast word jij die expert. 

Regelmatig nieuwe content op je website zetten is bovendien goed voor de vindbaarheid van je website. Google houdt van actieve sites en stuurt gebruikers graag naar je door.

Maak je nieuwe content met zoekmachine optimalisatie (SEO) in het achterhoofd dan versterk je dit nog eens. Zoeken mensen op voor jou relevante zoektermen en sta je daarbij in de top 10, dan levert dat gratis bezoekers én potentiële klanten op.

Voor wie is de training Content marketing bedoeld?

Deze (basis)training is geschikt voor iedereen die consequent content wil inzetten voor het online werven van klanten. Computer-ervaring is een pré, maar geen vereiste.Rutger weet als geen ander op heldere wijze de weg te wijzen in het woud van SEO technieken en slimmigheidjes. Ik raad deze workshop aan voor iedereen die de ambitie heeft om met zijn dienst of product op pagina 1 van de Google zoekresultaten te komen."

Marieke Stegenga Freelance schrijver
& communicatie-adviseur

De training was ontzettend leerzaam. Alles werd duidelijk uitgelegd en tussendoor konden wij zelf dingen uitproberen. Het was een leuke en leerzame dag, echt een aanrader!"

Tosca Hoevenaar Freelance schrijver
& communicatie-adviseur

Absolute aanrader voor iedere professional die een serieuze voorsprong op zijn of haar concurrenten wil hebben."

Mitch HugueniniWords.nl


Programma Training Contentmarketing

Inleiding Contentmarketing

Wat is Contentmarketing? Waarom is het essentieel om content in te zetten voor het behalen van bedrijfsdoelen? En hoe haal je het meeste rendement uit deze marketingvorm?

Werken met doelen en KPI's

Contentmarketing kost veel tijd. Als je duidelijke doelen koppelt aan je inspanningen, kun je meten wat werkt en wat niet. We bekijken praktische doelen voor verschillende situaties. 

Optellen contentmarketing-plan

Aan de hand van 10 stappen stel je gedurende de dag een contentmarketing-plan op. Dit plan kun je direct inzetten voor jouw bedrijf of organisatie. 

Contentmarketing en SEO

Contentmarketing en SEO versterken elkaar. Zo kun je content creëeren op basis van veelgezochte zoektermen, of gericht links werven met content. We bekijken de mogelijkheden 

Wat ga je met de kennis doen?

Een goed begin is het halve werk. Maar de andere helft is het geleerde daadwerkelijk toepassen. We bespreken gezamenlijk hoe je je contentmarketing-plan toepast in jouw organisatie: zo leer je dus van je medecursisten.


Over de trainer 

De training Contentmarketing wordt gegeven door Rutger Steenbergen. Na een carrière als journalist specialiseerde hij zich in SEO en Contentmarketing. Ook geeft trainingen voor o.a. Frankwatching, presenteert hij webinars en schreef hij de succesvolle boeken 'Schrijven voor SEO in 60 minuten' en 'Kickass Content in 60 minuten'.