Succesvolle webshop starten? Koop een ‘oude’ domeinnaam

Succesvolle webshop starten

Wil je een succesvolle webshop starten en met een voorsprong beginnen? Dan kan het zin hebben om een oude website te kopen. 

Oude websites hebben een streepje voor bij Google. Ze hebben zich al bewezen en hoe ouder en actiever webshops zijn, hoe meer waarde ze opbouwen. Wil je meteen beginnen met een succesvolle website, overweeg dan een ‘oude’ domeinnaam te kopen.

Succesvolle webshop heeft zich al bewezen

Pagerank geeft een aardig beeld van de autoriteitswaarde van een bestaande site. Het zegt weinig over een mogelijke ranking, maar wel veel over de ‘trust’ die de site mogelijk heeft opgebouwd. Bij een nieuwe site kan dat kan zomaar één tot twee jaar duren.

Gebruik Google om te kijken wanneer de laatste cache is gemaakt, dat zegt ook iets over de actualiteit van het bestaande domein. Tik in Google de naam van de website en klik bij de zoekresultaten op de link: In cache. Bovenin beeld zie je nu wanneer Google de website voor het laatst bezocht.

Een ander voordeel van een bestaand domein is het backlinkprofiel. Je stapt dan op een rijdende trein. Onderzoek wel eerst of er geen ‘rare’ backlinks tussen zitten of ‘sitewidelinks’. Dit is het geval als website B op al zijn pagina’s naar website A verwijst, bijvoorbeeld omdat de link in de voettekst staat.

Dit levert bij een website van 100 pagina’s 100 backlinks op, maar ze hebben weinig waarde en als site B de link verwijdert is site A ze ook weer allemaal kwijt. Kijk helemaal nauwkeurig of er geen ‘penalty’ op het domein zit. In dat geval sluit Google de site uit van zijn zoekresultaten en koop je een kat in de zak.

Waar koop ik een ‘oude’ domeinnaam?

Sitedeals.nl is een bekende Nederlandse site waar webmasters hun website of domeinnaam ter overname aanbieden. ook kun je hier terecht voor het vinden linkpartners, webmasters die naar jouw site willen linken als jij dat andersom ook doet.

Kijk hier wel een beetje mee uit, want hoewel het backlinks oplevert tellen ze niet al te zwaar mee. Helemaal als de links onlogisch zijn, bijvoorbeeld een online kledingwinkel die linkt naar een pizzabakker.

Neem je een oude website of domeinnaam over, dan kun je de page- en trustrank ook overdragen op een nieuwe website. Zorg er in dat geval wel voor dat je dat op de officiële manier doet, via een 301-redirect. Je geeft zoekmachines zo keurig een adreswijziging door.

Lees hierover: Nieuwe website maken? Gooi je oude niet weg!

Succesvolle webshops kiezen slim hun domeinnaam

Besluit je toch een nieuwe webshop te beginnen, zorg er dan in elk geval voor dat de naam van je belangrijkste product terugkomt in de domeinnaam. Websites die naar jou linken gebruiken vaak als ankertekst – de woorden waar de link onder staat – de domeinnaam. Bijvoorbeeld: zie voor meer informatie www.seozwolle.nl

Omdat in mijn domeinnaam de woorden SEO en Zwolle voorkomen bevat de ankertekst van dit soort links automatisch deze belangrijke zoekwoorden. Op deze woorden scoor ik hoger in Google.

Interessant? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en download direct de Gratis SEO Handleiding

Lees ook over zoekmachine optimalisatie

2 gedachten over “Succesvolle webshop starten? Koop een ‘oude’ domeinnaam”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.