SEO Zwolle Podcast 1: De kracht van podcasting

By Rutger Steenbergen | SEO Zwolle Podcast

mei 20

seo-zwolle-podcast-2

Wat is podcasting en wat zijn de voordelen voor SEO, zoekmachine optimalisatie? Je hoort het in de SEO Zwolle Podcast #1.

Mensen willen zaken doen met mensen, en niet met bedrijven. Ik hoorde de stelling ooit ergens en hij is waar. Misschien heb jij ooit wel eens iets gekocht omdat je de verkoper sympathiek vond, of omdat hij een goed verhaal had? Het gebeurt mij regelmatig.

Als bedrijf ben je meer dan een pand en een huisstijl. Werk je alleen dan bepaalt ‘wie jij bent’ de bedrijfsidentiteit, en het is ontzettend krachtig hiermee naar buiten te treden. Dat kan via blogs, sociale media en e-mail nieuwsbrieven, maar als je ook je stem laat horen wordt het nog persoonlijker. Podcasting maakt dit mogelijk.

Podcasting is radiootje spelen

Met een podcast speel je eigenlijk radiootje. Je neemt een audiobestand op, zet het om naar MP3 en kunt het verspreiden via bijvoorbeeld iTunes.

Praat je tijdens je podcast over je werk en wat je bezighoudt, dan deel je niet alleen waardevolle kennis maar laat je ook zien hoe jij in het (zaken)leven staat en dit verlaagt de drempel voor mensen om contact op te nemen. Ze kennen je al een beetje.

In de eerste SEO Zwolle Podcast vertel ik waarom in vanaf nu maandelijks een Podcast opneem en hoe je hier zelf mee begint.

Gratis Adobe Audiotion audio-editor

In de show noem ik een handige, gratis audio-editor en die download je hier:

Download Wavosaur audio-editor

Wil je de podcast monteren met een intro, dan kan dit met Audacity (gratis) of een professioneel programma als Adobe Audition.

• Download de CS2-versie van Adobe Audition

Tot slot nog een tip. Als je praat zijn de verschillen tussen harde en zachte passages vaak groot. Met een compressor en limiter (zitten als effect in de audio-editor) verklein je ze. Helaas zijn er geen magische instellingen, want die zijn afhankelijk van de opnamekwaliteit en je stem. Dat is dus uitproberen.

In Adobe Audiotion Compressor zit wel een preset genaamd ‘Radio limiting’ en die maakt al een groot verschil. Eventueel kun je het eindresultaat ook normalizen of het volume versterken, zodat je zo dicht mogelijk tegen de 0 decibel aanzit. Zorg er wel voor dat je niet overheen gaat, want dat leidt tot storende vervormingen.

Vind je dit interessant? Download dan mijn Gratis SEO Handleiding

Fotocredit: TakuUemura via photopin cc

About the Author

Voor een succesvolle website heb je 3 dingen nodig: een uniek verhaal, een doelgerichte website én gerichte bezoekers. Ik bezorg ze je alle drie. Met blogs, boeken, trainingen en SEO-ondersteuning.