SEO-training in Zwolle

Ontdek hoe je op plek 1 in Google komt. 
 Vind de zoektermen die jouw klanten gebruiken.
Schrijf SEO-teksten die je meer klanten opleveren.
Pas de theorie direct toe met praktische oefeningen.
Al 793 deelnemers gingen je sinds 2011 voor.
Ze beoordelen de training met gemiddeld een 8,9.

€ 350

Excl. 21% btw

Of bel: 06 - 425 789 89

Eerstvolgende SEO-training
Training SEO (basis)
Vrijdag 22 maart, Zwolle (1 dag)
Direct aanmelden

Voordelen SEO-training

Zoekmachines zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Zo'n 62% van de Nederlanders begint zijn online zoektocht bij Google. Sta je bij relevante zoektermen niet in de top 10, dan komen ze niet op je site. En loop je direct omzet, opdrachten en klanten mis. 

Met zoekmachine optimalisatie (SEO) maak je je website beter vindbaar in Google. SEO is onmisbaar voor elke ondernemer, want:

 • Google-gebruikers hebben vaak een koop-intentie.
 • Via de zoekresultaten werf je gratis bezoekers.
 • Waardevolle bezoekers komen zelf. Ook in het weekend of als je lekker lui op de bank ligt.

Maak je website zelf beter vindbaar
Door SEO - zoekmachine optimalisatie - maak je je website beter vindbaar voor zoekmachines en bezoekers. Je biedt precies wat potentiële klanten zoeken en zo word je gevonden. Dat lijkt ingewikkeld, maar iedereen kan het leren.

Ontdek tijdens deze SEO-training hoe je je website zelf beter vindbaar maakt. Voer je de tips en strategieën consequent uit, dan nemen de bezoekersaantallen en aanvragen toe. Gegarandeerd. 

Programma SEO-training

Kennismaking en visie op SEO

Waarom is zoekmachine optimalisatie belangrijk? Hoe werken zoekmachines als Google? En is ‘hoger scoren’ eigenlijk wel het belangrijkste doel?

Zo vind je de beste zoektermen

Potentiële klanten gebruiken zoektermen om informatie te vinden in zoekmachines. Daarom is het essentieel om te weten welke woorden goed passen bij de pagina’s van jouw website.

Maak je website onverslaanbaar

Verbeter de techniek van je site en maak indexeren makkelijker voor zoekmachines.
We bekijken alle technieken die je toe kunt passen en oefenen met onmisbare tools.

Schrijf de perfecte SEO-tekst

SEO-schrijven begint met het schrijven van een goede tekst. We beginnen met online copywriting en optimaliseren daarna stapsgewijs de content voor zoekmachines.

Onmisbare tools voor SEO-succes

Waarom is zoekmachine optimalisatie belangrijk? Hoe werken zoekmachines als Google? En is ‘hoger scoren’ eigenlijk wel het belangrijkste doel?

Wat ga je met de kennis doen?

Je hebt niets aan kennis als je het niet toepast. We bespreken gezamenlijk hoe je SEO toepast in jouw organisatie: zo leer je dus van je elkaar.

Voor wie is de training bedoeld?

De training is geschikt voor iedereen die meer wil weten over het optimaliseren van sites voor zoekmachines. Specifieke voorkennis is niet nodig. Ervaring met een CMS is een pré.

Deelnemers aan de training zijn vaak online marketing- en communicatieprofessionals, zoals: webredacteuren, online marketeers en tekstschrijvers. Maar ook zelfstandig ondernemers en programmeurs doen regelmatig mee. 

Ervaringen van deelnemers

Deelnemers aan de SEO-training beoordelen deze met gemiddeld een 8.8. Dit zijn enkele reacties van de onafhankelijke beoordelingssite Springest.nl. 

Rutger weet als geen ander op heldere wijze de weg te wijzen in het woud van SEO technieken en slimmigheidjes. Ik raad deze workshop aan voor iedereen die de ambitie heeft om met zijn dienst of product op pagina 1 van de Google zoekresultaten te komen.

Marieke Stegenga - Freelance schrijver & communicatie-adviseur

​Ook de nazorg is perfect: een uitgebreide mail + alle behandelde informatie nog eens haarfijn in je inbox. Deze cursus is zeker aan te raden!

Rico Magsino - Bedrijfsleider Voscomtronics

Erg leerzame training. Duidelijk beeld gekregen van wat je kunt doen om hoger in Google te komen. Veel handige tools gekregen die je dagelijks kunt gebruiken en die we tijdens de training konden uitproberen.

Silke Weseman - Marketing Manager & Coordinator Sales bij Selo

Goed overzicht van alles wat je moet weten over SEO. Rutger heeft niet alleen veel kennis over SEO, maar kan het ook duidelijk overbrengen. We kregen veel tips over handige gratis tools. Ik ben met veel inspiratie naar huis gegaan

Corine van den Berg - Online marketeer

Over de trainer

Ik ben Rutger Steenbergen van SEO Zwolle. Tekstschrijver, blogger en SEO-expert. Met mijn bedrijf SEO Zwolle maak ik ondernemers succesvoller op internet. Ook geef ik trainingen, workshops en webinars in Nederland en België, voor o.a. het CBS, de Koninklijke Bibliotheek, AVRO, Tele2 en de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

In 2015 werd ik uitgeroepen tot Frankwatching-trainer van het jaar (op basis van reviews van deelnemers).

Mijn boek ‘Schrijven voor SEO in 60 minuten’ bereikte in 2013 positie 20 in de Management Boek Top 100. Mijn nieuwste
e-book heet ‘Praktijkgids SEO-schrijven 2018’. 
Download het e-book

Rutger Steenbergen
Online marketeer, auteur en trainer

Prijs

 • De prijs voor de training bedraagt 350 euro. 
 • Dit is exclusief btw en inclusief lunch, hand-out.
 • Na de training krijg je per e-mail een deelnamecertificaat.


N.B. Deelname is veel voordeliger dan soortgelijke trainingen. Op deze manier is deelname voor iedereen betaalbaar. De enige concessie is dat de broodjes en locatie iets minder chique zijn. Maar daar kom je wel overheen, toch? :)

 

Aanmelden

Meld je aan via dit formulier. Aanmelden kan ook per e-mail: rutger@seozwolle.nl.

Ook mogelijk als in incompany-training 

Bij trainingen met een open inschrijving is het publiek divers. Dat levert een prettige dynamiek op, maar het niveau kan ook flink verschillen. Dit voorkom je met een incompany-training op jouw locatie.

Kies je voor een incompany-training dan bespreken we vooraf precies jouw wensen en aandachtspunten. Dit vormt de basis voor een trainingsopzet en pas als je hier volledig tevreden mee bent gaan we van start.

Een incompany-training is echt maatwerk. En dat is niet het enige voordeel:

Alle voorbeelden tijdens de presentatie zijn afkomstig van jullie site.
Met de verbeterpunten kun je direct aan de slag.
De training is volledig afgestemd op onderwerpen en leerdoelen.
Ik kom naar jullie toe en dat bespaart tijd en reiskosten.
We onderhouden nauw contact. Dat kan ook over een langere termijn

Deze organisaties gingen je voor

Ik gaf in de loop der jaren tientallen incompany-trainingen op het gebied van SEO, Content Marketing, Google Analytics en zakelijk bloggen. Dat deed ik onder andere voor deze organisaties.

 • De Koninklijke Bibliotheek
 • Centraal Bureau voor de Statistiek
 • Saxion Hogescholen
 • Topicus
 • Volkswagen PON
 • Dimence Groep
 • Onderzoeksraad voor de Veiligheid
 • Provincie Overijssel
 • FNV Horeca


Neem voor meer informatie contact op met Rutger Steenbergen:

T: 06 - 425 789 89
E:
rutger@seozwolle.nl

Reacties van deelnemers aan een incompany SEO-training

De cursus heeft mij nieuwe tooling bijgebracht die zeker nuttig zijn voor DAS. Update van huidige kennis die ook direct bij de vernieuwing van Das.nl gebruikt kunnen worden. (manier van schrijven e.d.)

Heel veel bruikbare tips die meteen in praktijk gebracht kunnen worden, maar ook het waarom erachter is voor mij veel inzichtelijker geworden.

Praktisch. Duidelijk. Goede voorbeelden. En duidelijk verteld. Het was eigenlijk precies wat ik ervan verwacht had, maar ja, een 10 is ook weer zowat. :-)

Copyright 2019 - SEO Zwolle