SEO tip: schakel Personalised Search uit

Is het je wel eens opgevallen dat jouw favoriete websites vaak naar voren komen in de zoekresultaten van Google? Dat heeft dan hoogstwaarschijnlijk te maken met Google personalised search, een techniek die de zoekmachine toepast om de zoekresultaten zo goed mogelijk op jouw surfgedrag aan te passen. Websites die je regelmatig bezoekt verschijnen hoger en bekijk je vaak YouTube-video’s dan plaatst hij deze op de eerste pagina. Of je ingelogd bent met je Google-account of niet.

Personalised search onhandig voor SEO

Personalised search is handig voor gebruikers, maar niet voor SEO’ers, want de zoekresultaten verschillen per gebruiker. Omdat jezelf vaak je eigen site bezoekt verschijnt deze automatisch hoog in de zoekmachine, maar deze positie is dus niet objectief en verschilt per gebruiker. Wil je echt weten op welke positie jouw website staat, dan moet je persoonlijk zoeken uitschakelen, en dat kan met deze handig tip.

Zoek gewoon in Google en voeg de volgende code toe achter de url van de pagina met zoekresultaten:

&pws=0

Zoek ik bijvoorbeeld op Hoger in Google dan wordt de url:

http://www.google.nl/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=hoger+in+google&pws=0

Google laat nu de zoekresultaten zien die niet beïnvloed zijn door ‘Personalised search’ en dit levert mogelijk andere – objectieve – resultaten op. Herhaal de truc voor alle andere zoekwoorden en -zinnen waar je hoog op wilt scoren in Google.

Lees ook over zoekmachine optimalisatie

Interessant? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en download direct de Gratis SEO Handleiding!

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.