SEO Zwolle Zoekmachine Optimalisatie

Maak je website beter vindbaar en werf gratis klanten

Vrijdag 22 juni in Zwolle (1 dag)


Geweldig veel geleerd in 1 dag. Ongelooflijk wat een hoop kennis Rutger je op rustige wijze weet bij te brengen met een onbeschrijflijke hoop tips, tools, do's and don'ts. Voor je dagelijkse praktijk absoluut meteen toepasbaar."

Fred de Jongh
Eigenaar bij Bizz ID

Beste ondernemer,

Wat heb je aan een website als hij geen klanten oplevert? Trekt jouw site nu nauwelijks bezoekers, dan is het net een restaurant op een industrieterrein. Je kunt nog zo lekker koken, maar klanten vinden je niet. Gelukkig kun je daar wat aan doen, met zoekmachine optimalisatie.Rutger Steenbergen van SEO Zwolle

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is onmisbaar voor elke ondernemer, want:

  • Als mensen informatie zoeken via Google hebben ze vaak een koop-intentie
  • Bezoekers via zoekmachines zijn gratis
  • Zoekmachine-gebruikers komen uit zichzelf, dus ook in het weekend of als je lekker lui op de bank ligt

SEO toepassen kost veel tijd en vereist een systematische aanpak. Daarom is uitbesteden duur, maar nou komt het mooie:

Ik laat je precies zien hoe je SEO zelf doet

Eenvoudig stappenplan maakt SEO voor iedereen toepasbaar

Sinds 2009 jaar geef ik SEO-trainingen voor onder andere FrankWatching, de AVRO en de Koninklijke Bibliotheek. Daarin laat ik deelnemers precies zien wat ze moeten doen om hoger te scoren bij de zoekresultaten, zodat ze meer klanten en bezoekers werven. Deelnemers zijn unaniem positief, kijk maar naar deze reacties.

Rutger weet als geen ander op heldere wijze de weg te wijzen in het woud van SEO technieken en slimmigheidjes. Ik raad deze workshop aan voor iedereen die de ambitie heeft om met zijn dienst of product op pagina 1 van de Google zoekresultaten te komen."

Marieke Stegenga Freelance schrijver
& communicatie-adviseur

De SEO-training was ontzettend leerzaam. Alles werd duidelijk uitgelegd en tussendoor konden wij zelf dingen uitproberen. Het was een leuke en leerzame dag, echt een aanrader!"

Tosca Hoevenaar Freelance schrijver
& communicatie-adviseur

Absolute aanrader voor iedere professional die een serieuze voorsprong op zijn of haar concurrenten wil hebben."

Mitch HugueniniWords.nl

Vrijdag 22 juni in Zwolle (1 dag)


Programma training Kom hoger in Google (SEO)

Kennismaking en visie op SEO

Waarom is zoekmachine optimalisatie belangrijk? Hoe werken zoekmachines als Google? En is ‘hoger scoren’ eigenlijk wel het belangrijkste doel?

Zo vind je de beste zoektermen

Mensen gebruiken zoektermen (keywords) om informatie te vinden in zoekmachines. Daarom is het essentieel om te weten welke zoekwoorden goed passen bij de pagina’s van jouw website.

Maak je website onverslaanbaar

Verbeter de techniek van je website en maak indexeren makkelijker voor zoekmachines. We bekijken alle technieken die je toe kunt passen en oefenen met onmisbare tools.

Schrijf de perfecte SEO-tekst

SEO-schrijven begint met het schrijven van een goede tekst. We beginnen met online copywriting en optimaliseren daarna stapsgewijs de content voor zoekmachines. 

Onmisbare tools voor SEO-succes

SEO zet je in om zo hoog mogelijk te scoren in zoekmachines, maar lukt dat ook? Je krijgt praktische tips en tools aangereikt om jouw succes te meten, te interpreteren en te verbeteren.

Wat ga je met de kennis doen?

Een goed begin is het halve werk. Maar de andere helft is het geleerde daadwerkelijk toepassen. We bespreken gezamenlijk hoe je SEO toepast in jouw organisatie:
zo leer je dus van je medecursisten.