Ga naar de inhoud

Marketing en weinig tijd? Zo behoud je het overzicht

  Online marketing is creatief en uitdagend. Maar het kost ook veel tijd en je verliest snel het overzicht. Gelukkig kun je daar wat aan doen. In dit artikel ontdek je hoe.

  Dit is leuk! En dat! En we moeten ook nog iets met Instagram…

  Als je niet uitkijkt ben je hele dagen bezig met SEO, social media en het volgen van trends en hypes. Begrijpelijk, want we zijn allemaal dol op ‘nieuw’. Maar het kost ook veel tijd en indirect geld. Bovendien kun je veel effectiever zijn. Hoe? Door een plan op te stellen.

  Als je niet uitkijkt ben je hele dagen bezig met social media en het volgen van trends en hypes.

  Het See, Think, Do, Care-model van Google is een praktisch hulpmiddel om de juiste richting te bepalen. De termen staan voor:

  • See: mensen moeten je zien
  • Think: ze gaan je hopelijk overwegen
  • Do: ze voeren acties uit
  • Care: je wilt om ze blijven geven, zodat ze je trouw blijven

  Dit model kun je vertalen naar je bedrijf en (online) marketinginspanningen. Bijvoorbeeld in een overzicht, zoals je hieronder ziet.

  Bij marketing kijk je bij elke fase welk middel of kanaal je inzet. Bij content naar de contentvormen. En bij doelen bepaal je indicatoren om je voortgang per fase te meten (bijvoorbeeld met Google Analytics). Dan krijg je bijvoorbeeld zoiets:

  Het raamwerk stel je een keer op en daarna is het een kwestie van consequent uitvoeren, meten en verbeteren. Maak het jezelf daarom niet te moeilijk en doe minder dingen beter. Dan zul je zien dat je via kleine stapje steeds succesvoller wordt.

  Maak het jezelf niet te moeilijk en doe minder dingen beter.

  P.S. Bij vrijwel alle stappen van het See, Think, Do, Care-model komt SEO om de hoek kijken. Mensen zoeken online in alle fases van het raamwerk. Ben je dan niet zichtbaar, dan laat je klanten en omzet liggen.

  Tijdens mijn SEO-trainingen in Zwolle ontdek je hoe je zelf hoger komt in Google. En jij je omzet vergroot met je site.

  2 reacties op “Marketing en weinig tijd? Zo behoud je het overzicht”

  1. Het is waar, proberen om op de hoogte te blijven van nieuwe trends en hypes zorgt ervoor dat je veel tijd eraan besteed. Er is vaak iets ‘nieuw’ gaande. Het See, Think, Do, Care-model van Google is dus iets om in acht te nemen.

   1. Hou het klein en haalbaar is het advies. Alles kan, maar als je alles een beetje doet wordt het niets. Dank kun je beter minder dingen echt goed doen. Succes ermee en dank voor je reactie.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.