Je moet nu kiezen: een website of social media?

Social media is enorm in opkomst en biedt veel kansen. Websites – en gevonden worden via zoekmachines – ook. Als je tussen beiden moet kiezen, wat verdient dan jouw voorkeur?

Als ik voor mezelf spreek geef ik duidelijk de voorkeur aan mijn website. Waarom?

  1. Op jouw website kun je doen en laten wat je zelf wilt. Je bent niet afhankelijk van de regels en beperkingen van anderen.
  2. Een website is extreem meetbaar. Met een programma als Google Analytics kun je precies zien wat iemand op jouw site doet, wat hij bekijkt, waar hij op klikt  en wanneer en waar hij afhaakt. Het spreekt voor zich dat je met deze informatie je voordeel kunt doen.
  3. Social media is vluchtig. Wat vandaag trending is, is morgen vaak alweer vergeten.
  4. Informatie op social media platforms laat zich moeilijker vinden dan informatie op jouw site. Schrijf je zoekmachinevriendelijke teksten met SEO in het achterhoofd, dan val je sneller op.
  5. Een website laat zich via zoekmachines vinden, bij social media ga je zelf op zoek naar jouw doelgroep en dat kost tijd.
  6. Je website is je uitvalsbasis, de plek waar je mensen naar kunt verwijzen als ze geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst.
  7. Social media is vrijblijvend. Mensen die de moeite nemen jouw site te bezoeken converteren doorgaans beter.

Social media of website is oneerlijke keuze

Waar je je website via zoekmachines kunt laten vinden ga je bij social media zelf op zoek naar jouw doelgroep. Ze vullen elkaar daarmee aan en kiezen is niet eerlijk. In de praktijk is het echter lastig om beiden goed te doen. Daarom mijn vraag aan jou: waar stop jij de meeste tijd in?

Lees ook over social media en SEO

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.