Hulp bij SEO: zet je zoekwoorden op de voorpagina

Welkom op de website van dakkapellenspecialist De Boer
Op deze website….etc

Veel websites beginnen hun voorpagina op deze manier. Dat is begrijpelijk, maar wil je hoger scoren in Google dan kan dit beter.

Hulp bij SEO: benadruk waar je site over gaat

Google merkt de voorpagina van een website meestal aan als de belangrijkste. Op de beste plek van de belangrijkste pagina staat nu een gezellig welkomstpraatje, terwijl je hier ook de belangrijkste zoekwoorden kunt plaatsen, opgemaakt met H1 en H2 tags, zodat de zoekmachine meteen weet waar de pagina over gaat

Bijvoorbeeld:

<h1>Dakkapellen, dakkapel plaatsen en prijzen dakkapel</h1>

<h2>Welkom op de website van dakkapellenspecialist De Boer.</h2

Op deze website….etc

Het staat misschien minder mooi, maar Google haalt er veel informatie uit, zoals: dakkapellen (enkelvoud), dakkapel plaatsen en prijzen dakkapel.

Belangrijkste zoekwoorden onderaan de pagina

Google telt links al stemmen en van Google mag je op jezelf stemmen. Je kunt vanuit artikelen naar andere artikelen op je website linken, en zo geef je de ontvangende pagina meer waarde (pagerank). Je versterkt dit verder als je het combineert met een relevante ankertekst, de gelinkte woorden in een zin.

Stel, je verkoopt houten vloeren, en je wilt op deze woorden gevonden worden. Ga dan als volgt te werk:

  1. Vraag een domeinnaam aan met de woorden ‘houten vloeren’ erin verwerkt
  2. Optimaliseer de voorpagina voor de combinatie ‘houten vloeren’
  3. Plaats in de footer (onderaan de pagina) een link met de woorden ‘houten vloeren’

Elke nieuwe pagina die je voortaan aanmaakt bevat een link naar de voorpagina met de ankertekst ‘houten vloeren’, precies de woorden waarop je gevonden wilt worden. De voorpagina wordt het ‘krachtigst’ en op de combinatie ‘houten vloeren’ zul je nu beter scoren.

SEO Hulp

 

Helaas ben je er dan nog niet, want je zult ook linkjes moeten sprokkelen maar het is een goed begin (lees daarover: Kom hoger in Google met linkbuilding )

Tip! Google slaat oudere sites hoger aan, want ze hebben autoriteit. Voor een vliegende start kun je overwegen een bestaande website over te nemen. Het kost geld, maar je boekt veel sneller resultaat.

Lees ook over zoekmachine optimalisatie

Interessant? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en download direct de Gratis SEO Handleiding

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.