Hoe goed presteer jij online? Sitebeam laat het zien

Heb je een website, dan is het slim hem eens in de zoveel tijd te testen op techniek, SEO, content en snelheid. SiteBeam doet precies dat en meer.

Je auto laat je eens per jaar keuren, maar bij websites gebeurt het zelden. En dat terwijl er talloze – veelal gratis – tools zijn die laten zien hoe goed jouw site presteert. Sitebeam combineert ze in één online dienst, waarmee je snel en overzichtelijk rapporten met verbeterpunten opstelt. Dat is handig voor je eigen site, maar ook voor die van (potentiële) klanten.

sitebeam-website-tester-3

Wat test Sitebeam?

Sitebeam heeft 40 tools onder de motorkap en daarbij kun je denken aan:

 • Snelheid
 • Ranking van zoekwoorden
 • Hoeveelheid content
 • Ontbrekende links
 • Populariteit op social media
 • Site-structuur
 • Ongeldige opmaakcode (o.a. stylesheets)

En ga zo nog maar door. De resultaten bundelt de tool in categorieën die een rapportcijfer krijgen van 1 tot 10. Klik je op een categorie dan krijg je ‘Key Poipnts’, aandachtspunten om de site te verbeteren.

Ook leuk: je kunt de rapporten exporteren naar Powerpoint en dat ziet er prachtig uit. Als je zo bij een toekomstige klant komt sta je meteen op 3 – 0 voorsprong. Als het niet meer is.

sitebeam-website-tester-2

Scoort SEOZwolle.nl goed volgens Sitebeam?

De trial-versie van Sitebeam scant 10 pagina’s en daaruit komt www.seozwolle.nl met een 6,3 helaas niet al te best naar voren. Met name in de techniek (W3C-compliancy) en op het social sharing-vlak valt er veel winst te behalen.

Gelukkig trekt de 7,9 voor unieke content en – gelukkig maar – de verschillende SEO-tests het gemiddelde wat omhoog, maar er is genoeg werk aan de winkel. Sterker nog: binnen enkele weken komt er een geheel nieuwe en geoptimaliseerde WordPress-website (waar je op dit moment naar zit te kijken).

Sitebeam zelf proberen

Op trial.sitebeam.net kun je de gratis versie van Sitebeam uitproberen. Hij test als gezegd 10 pagina’s en je kunt het rapport niet exporteren. De goedkoopste betaalde versie kost 45 euro per maand en daarmee kun je 50 websites van maximaal 250 pagina’s testen. Dat is niet weinig, maar Sitebeam bespaart je veel tijd en met een automatisch gegenereerd rapport met verbeterpunten maak je een ijzersterke indruk bij nieuwe klanten. Helemaal als je de Powepoint-versie laat zien.

Vind je dit interessant? Download dan ook mijn Gratis SEO Handleiding!

2 gedachten over “Hoe goed presteer jij online? Sitebeam laat het zien”

 1. Bedankt voor de tip Rutger, wist nog niet van het bestaan van deze website :). Ik zie wel dat ze nog je ‘oude’ website hebben getest, of ligt dat puur aan het plaatje?

  In ieder geval scoort Slagter Media een een 6,5, waarbij vooral de content met 9,1 (gelukkig) goed scoort. De zoekmachineresultaten staan trouwens met 9,7 ook hoog genoteerd, is dat bij jou ook zo?

 2. Leuke tool, Rutger. Handig ook, die automatische export naar een Powerpoint-presentatie! Andere handige tool om je website mee te checken is Woorank (1 gratis scan per dag).

  Veel van dit soort scantools zijn overigens niet op alle fronten even accuraat en geven wel eens verkeerde adviezen. Ook heb ik inmiddels gemerkt dat haast geen enkele website de W3C-compliancy volledig haalt. Sommige grote en zeer gerenommeerde websites scoren zelfs dramatisch op W3C-compliancy.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.