Gratis foto’s downloaden? Check Photo Pin

Wil je legaal en gratis foto’s downloaden op internet? Dan is Photo Pin de ideale dienst. In dit blog lees je precies hoe het werkt.

Foto’s en afbeeldingen, je hebt ze nodig op je website, maar je kunt ze niet zomaar van internet plukken. Via Google Afbeeldingen vind je ze zo, maar op het merendeel van de plaatjes rust copyright.

“Als ik illegaal foto’s gebruik merken ze dat nooit,” denk je misschien, maar vergis je niet. Automatische detectiesoftware wordt steeds geavanceerder en met programma’s als Photoshop kunnen rechthebbenden een onzichtbaar watermerk in plaatjes stoppen.

Gok het er dus niet op, want met name Amerikanen aarzelen niet om je een torenhoge naheffing te sturen.

Gratis foto’s downloaden met Photo Pin

Met de Creative Common Lincense bieden fotografen hun foto’s gratis – maar onder bepaalde voorwaarden – aan op internet. Meestal is dat bronvermelding en een link naar de website van de fotograaf.

Op de fotowebsite Flickr.com staan veel CC-afbeeldingen, maar de navigatie is bedroevend en je moet er goed naar zoeken. Dat kan beter, dachten de makers van Photo Pin, en ze bouwden er meteen een handige website bij.

Download gratis foto's met Photo Pin

Photo Pin toont Creative Common foto’s van Flickr in een veel mooier overzicht. Ook zie je meteen de link die je als bronvermelding onder je artikel moet plaatsen.

In een paar klikken heb je zo voor nop een prachtig plaatje voor je website of blog. En scoort een fotograaf aan de andere kan van de wereld er weer een linkjke bij.

Vind je dit interessant? Download dan ook mijn Gratis SEO Handleiding!

photo credit: ミαĹ7ãŶèŖ彡 ℜℜℜ via photo pin cc

1 gedachte over “Gratis foto’s downloaden? Check Photo Pin”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.