Favorieten opslaan met Google+: ideaal voor SEO en content marketing

Internet staat boordevol prachtige SEO-artikelen, maar hoe sla je ze op voor later gebruik of delen via social media? Google+ helpt een handje.

De SEO-wereld is constant in beweging en wat vorige maand werkte, kan nu nadelig zijn. Om alle ontwikkelingen te volgen kun je terecht op fantastische websites als Moz en Search Engine Land waar de laatste inzichten worden gedeeld.

Wil je echter alles lezen, dan kom je tijd tekort en later ben je vaak weer vergeten waar dat interessante stuk stond. Wat kun je daaraan doen? Sla artikelen op met Google+. Het werkt als volgt.

Opmerking. Ik ga ervan uit dat je een Google+-account hebt. Zo niet, dan kun je er hier een aanmaken.

Bladwijzer-opslaan-google

1. Ga naar de website van Google+ en klik op ‘Uw kringen weergeven’

——

Bladwijzer-opslaan-google-2

2. Klik onderaan de pagina op het +-teken om een nieuwe kring aan te maken.

———

Bladwijzer-opslaan-google-plus

3. Geef de kring een logische naam, in dit voorbeeld Inspiratie, en voeg geen personen toe. De opzet is dat jij de kring én de content die erin staat alleen kunt zien. Klik als laatste op de blauwe knop ‘Lege kring maken.’

———

Bladwijzer-opslaan-google-plus-2

4. Kom je voortaan op internet een interessant artikel tegen, dan kun je hem plussen. Klik op het icoontje.

—-

Google-plus-bookmarks

5. Google+ stelt de laatst gekozen kring voor om het artikel mee te delen. Dit is niet de goede, dus klik op het kruisje.

——

Google-plus-bookmarks-2

6. Klik op de regel waar je een kring kunt opgeven en selecteer ‘Inspiratie’.

——

Google-plus-bookmarks-3

7. Klik tot slot op ‘Delen’.

—-

Google-plus-bookmarks-4

8. Ga je nu naar Google+ en selecteer je de kring ‘Inspiratie’ (hier onder de knop Meer), dan zie je het gedeelde artikel. Omdat jij het enige lid bent van de kring, zie jij hem als enige.

——

Waarom is bladwijzers opslaan met Google+ handig?

Zie je voortaan op internet interessante artikel die je wilt opslaan, dan volstaat het klikken op het Plus-icoon en het selecteren van de map Inspiratie.

Op dezelfde wijze stel ik via Symbaloo een verzameling interessante blogberichten samen, die ik met Buffer deel op Twitter, LinkedIn, Google+ en Facebook. En heb ik eens wat tijd over, dan heb wat te lezen 🙂

Symbaloo-content-marketing

Op Symbaloo.com maak je eenvoudig een startpagina met favoriete sites. Interessante artikelen sla ik op in Google+ of ik deel ze rechtstreeks met Google+.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.