E-mail marketing tip: voeg mij toe aan jouw adresboek

e-mail-marketing-tip

Als e-mail nieuwsbrief verzender wil je ontvangers de volledige nieuwsbrief bezorgen. Dat ziet er beter uit, geeft visuele prikkels en verhoogt het aantal doorklik naar je site.

Helaas hebben veel e-mail diensten, zoals Outlook en Gmail, de vervelende eigenschap plaatjes te blokkeren, tenzij de gebruiker anders beslist. Vraag daarom de gebruiker je als betrouwbare afzender toe te voegen aan zijn adresboek.

Voeg e-mail nieuwsbriefafzender toe aan adresboek

Door de dubbele opt-in regeling – lezers schrijven zich vrijwillig in en moeten hun inschrijving bevestigen – geven nieuwsbrieflezers je expliciet toestemming hun e-mail te sturen. Dit doen ze omdat ze er iets mee opschieten, zoals het verkrijgen van korting of een interessante whitepaper.

In ruil voor dit aanbod kun je in de welkomstmail vragen je email adres toe te voegen aan het adresboek. Natuurlijk som je hierbij de voordelen voor de lezer op, want wat schiet hij ermee op?

  • Een voorbeeldje: Voeg naam@emailadres.nl toe aan je adresboek en je ontvangt voortaan als eerste onze spectaculaire aanbiedingen!

Je maakt het de lezer nog gemakkelijker door in een kort artikeltje of filmpje uit te leggen hoe ze je adres toevoegen in bijvoorbeeld Outlook. Het gemak dient de mens.

Automatisch nieuwsbrief afbeeldingen downloaden in Gmail

E-mail nieuwsbriefIn Gmail werkt het downloaden van afbeeldingen net even anders. De e-maildienst van Google blokkeert standaard afbeelding en geeft in een gele balk de waarschuwing: Afbeeldingen hieronder weergeven – Afbeeldingen van emailadres@afzender.nl altijd weergeven.

In je welkomstmail kun je de lezer hierop attenderen en hem vragen de afbeeldingen altijd te accepteren, uiteraard weer door de te wijzen op de voordelen voor hem.

Let bij je direct mail ook op de Alt-teksten

Alt-teksten zijn de teksten die te zien zijn als plaatjes worden geblokkeerd. Gebruik deze altijd en gebruik hier prikkelende koppen of call actions voor. Het geeft misschien net het duwtje dat je lezer nodig heeft om de afbeeldingen wel te downloaden en je toe te voegen als betrouwbare afzender.

Tip: Je welkomstmail is een eerste contactmoment met je lezer, en hier kun je nog veel meer uithalen. Breng interessante artikelen onder de aandacht, beloon de inschijver met een leuke aanbieding, wijs hem op je nieuwsbrief-archief en zorg zo voor extra traffic etc. Laat het kortom niet bij een simpel en afgezaagd bedank-mailtje.

Interessant? Meld je aan voor mijn e-mail nieuwsbrief en download direct de Gratis SEO Handleiding

Lees ook over e-mail marketing

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.