Conversie optimalisatie volgens Hubspot

By Rutger Steenbergen | SEO Infographics

dec 09
Conversie optimalisatie volgens Hubspot

Of je nu social media, zoekmachine adverteren (SEA) of zoekmachine optimalisatie (SEO) inzet om meer bezoekers op jouw website te krijgen, het uiteindelijk doel is ‘conversie’. Je wilt dat de klant iets bij je doet, of het nu informatie aanvragen of een product bestellen is. Misschien doen ze dat spontaan, maar met wat tijd en moeite kun je ze best een handje helpen.

Hubspot maakt delen makkelijk

Het Amerikaanse Hubspot maakt op zijn bedankpagina’s voor zijn e-books echt werk van conversie optimalisatie (zie afbeelding). Dit doen ze als volgt:

  1. De lezer ziet naast de downloadlink meteen drie knoppen: Tweet this eBook | Share on Facebook | Share on LinkedIn
  2. Hubspot organiseert een congres en daar attenderen ze geïnteresseerde downloaders op. Beter zelfs: ze bieden 50% korting.
  3. De online diensten van Hubspot kun je 30 dagen gratis uitproberen, zo staat te lezen in de linkerkolom.
  4. Een YouTube-filmpje laat zien wat Hubspot doet en daaronder kun je het bedrijf volgen RSS en Twitter.

138.000 Twitter-volgers

hubspot-twitterDe combinatie van kennisdeling met social media en conversie optimalisatie legt het Amerikaanse bedrijf geen windeieren, laat een snelle inventarisatie zien.

  • Hubspot biedt uitstekende gratis e-books aan en via online mond tot mondreclame downloaden lezers wereldwijd ze tienduizenden keren.
  • Op Twitter heeft het bedrijf 138.000 volgers (op 9-12-2011)
  • LinkedIn telt verschillende Hubspot-groepen met ook weer tienduizenden leden.
  • 50.000+ mensen vinden Hubspot leuk op Facebook en ga zo maar door.

Wat schiet jij met deze kennis op?

Meer dan 100.000 Twitter-volgers hoef je met jouw bedrijf niet na te streven, maar wat je wel slim kunt doen is meer rendement halen uit webpagina’s. Bied bijvoorbeeld een extra korting aan op de bedankpagina na een bestelling en verleid zo mensen tot een extra aankoop. Of probeer ze – na het weggeven van een whitepaper of e-book – aan je te binden via social media en een maandelijkse e-mail nieuwsbrief. Elk contactmoment is er een.

Vind je dit interessant? Meld je dan aan voor mijn e-mail nieuwsbrief en download direct de Gratis SEO Handleiding

Wellicht vind je dit ook interessant

About the Author

Voor een succesvolle website heb je 3 dingen nodig: een uniek verhaal, een doelgerichte website én gerichte bezoekers. Ik bezorg ze je alle drie. Met blogs, boeken, trainingen en SEO-ondersteuning.