BlogDesk: omdat bloggen altijd handiger kan

By Rutger Steenbergen | Bloggen

jun 26
blogdesk-bloggen

bloggen-met-blogdesk 

Met BlogDesk kun je offline bloggen. Je schrijft een bericht net als in Word, voegt afbeeldingen toe en publiceert hem met een druk op de knop. In dit artikel lees je hoe het werkt. 

 

Of je nu Joomla, Blogger, WordPress, Tumblr of een ander CMS gebruikt, je kunt er prima artikelen mee plaatsen. Voor bloggen mag het echter wel wat uitgebreider. Zo is het handig om veelgebruikte termen of zinnen automatisch te plaatsen of thumbnails toe te voegen. Ook dat kan in de eerder genoemde CMS’en, maar er zijn comfortabeler alternatieven. Zoals BlogDesk.

Offline bloggen met BlogDesk

Image

BlogDesk is – zoals men dat noemt – een offline blogclient. Het houdt in dat je net als in Word stukjes kunt schrijven en opmaken. Ben je tevreden dan zet je ze met een druk op de knop op je site.

Wat is het voordeel van offline bloggen met BlogDesk?

BlogDesk heeft een aantal voordelen ten opzichte van bloggen in een CMS. Dit zijn ze.

  1. BlogDesk is kaal en simpel. Je kunt teksten tikken en opmaken en daar houdt het wel mee op. Dat is ook zijn kracht, want het leidt niet af en je kunt al je energie in je blogs steken.
  2. Je kunt het rustig aan doen. Je tikt op je dooie akkertje je stukjes en hoeft er niet bang voor te zijn dat het CMS je eruit gooit of dat er iets anders technisch mis gaat.
  3. Erg handig in BlogDesk is de mogelijkheid om direct screenshots in artikelen te plaatsen en te bewerken. Je kunt er kaders omheen zetten, ze draaien, spiegelen, croppen etc.
  4. Net als andere offline blogclients zet BlogDesk afbeeldingen direct vanuit het programma op jouw site. Je hoeft ze dus niet eerst te uploaden.
  5. Via de optie Edit Posts already published laad je snel oudere artikelen in het programma. Je kunt ze nu eenvoudig aanpassen of uitbreiden.
  6. Er zijn handige opties voor het toevoegen van Tags (uitstekende ondersteuning voor WordPress) en het hergebruiken van veelgebruikte zinnen en kreten.
  7. Heb je meerdere Blogs dan kun je die aan BlogDesk toevoegen. Je selecteert het blog en de eventuele categorie waarin je het stuk wilt plaatsen en klaar ben je.

Is het wat, dat BlogDesk?

Voor mijn SEO Blog maakte ik een tijdje gebruik van Microsoft LiveWriter, maar BlogDesk werkt beter en sneller. Qua SEO moet er nog wel wat gesleuteld worden in het CMS (denk aan meta-gegevens en tussenkopjes in headings) maar dit zijn details. BlogDesk is gewoon een razendhandige blogtool en hij is nog gratis ook.

Vind je dit interessant? Download dan zeker mijn Gratis SEO Handleiding!

Lees ook over zakelijk bloggen

About the Author

Voor een succesvolle website heb je 3 dingen nodig: een uniek verhaal, een doelgerichte website én gerichte bezoekers. Ik bezorg ze je alle drie. Met blogs, boeken, trainingen en SEO-ondersteuning.