3 grote voordelen van SEO

Door je website beter vindbaar te maken trek je grats bezoekers via zoekmachines als Google, die bewust op zoek zijn naar jouw product of dienst. Dit zijn 3 grote voordelen van SEO.

Voordelen SEOMet SEO meer bekendheid op internet

Niemand maakt een website om hem onder te laten sneeuwen op het wereldwijde web. Een van de belangrijkste voordelen van SEO is de gratis toename van het aantal bezoekers op de site. De kans op het aantrekken van meer bezoekers is hoog bij een vermelding in de top 10 van Google.

Zeventig procent van de internetters kijkt niet verder dan de eerste vier zoekresultaten en sta je hier bij dan is jouw website veel beter vindbaar. Met SEO realiseer je dit.

SEO grote voordelenSEO verdient zichzelf terug

Er zijn talloze manieren om bezoekers te trekken naar een website. Ze kun je advertentieruimte kopen bij Google AdWords, waarbij je een vooraf bepaalt bedrag betaalt per klik. Doet de bezoeker echter niets wat je wilt dan ben je je geld kwijt.

SEO vergt een langere adem, maar voor bezoekers via zoekmachines betaal je niets en pagina’s die hoog in Google staan blijven bezoekers opleveren. Stop je een Adword-campagne dan blijven direct de bezoekers weg.

Bij SEO zoeken de klanten jou

Ben je actief op social media-platforms als Twitter, LinkedIn en Facebook dan leveren ze je direct bezoekers op naar jouw site. Je moet de potentiële klanten echter wel constant opzoeken en ‘voeden’ met voor hen interessante informatie,zonder drammerig of commercieel over te komen.

Bij SEO draai je het om, je levert de juiste informatie voor jouw doelgroep op basis van de woorden waarop zij in Google zoeken. Via de zoekmachine komen ze voortaan bij jou uit en dit scheelt veel tijd. Je laat je vinden, elke dag opnieuw.

Dit vind je vast ook interessant:

Meer weten over SEO? Download mijn Gratis SEO Handleiding

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.