Succesvoller bloggen? Met deze 10 tips lukt het zeker

Door Rutger Steenbergen | Bloggen

okt 13

Zakelijk bloggen is niet alleen leuk, je kunt er ook serieus geld mee verdienen. In Amerika zijn er talloze bloggers die prima kunnen leven van hun blog en ook Nederland kent fulltime-bloggers. Waarom zijn zij succesvol? 10 tips!

More...

Laatste update: 5-7-2017

1. Succesvol bloggen? Schrijf unieke content

Succesvol bloggen begint met unieke artikelen. Zoekmachines houden niet van duplicatie content, artikelen die op meerdere websites staan. Originele stukken schrijven kost weliswaar veel tijd en energie, maar doe je het niet dan wordt je blog geen succes. Volhouden en onderscheiden, luidt het devies.

2. Link met trefwoorden naar eerdere blogs

Heb je bezoekers op je website dan wil je ze vasthouden. Dit kan onder andere met interne links met de juiste ankertekst, verwijzingen naar andere blog-stukken op je site. Zet je deze links onder de juiste woorden dan heeft het bovendien effect op de vindbaarheid van je site.

3. Zorg voor links van gerelateerde blogs of websites

Links op andere blogs en websites naar jouw blog noemt men backlinks. Backlinks zijn essentieel voor een plek bovenin Google. Hoe meer backlinks, hoe populairder je volgens Google bent en hoe hoger de zoekmachine je plaatst bij de zoekresultaten. Niet elke link is echter evenveel waard en Google kijkt onder andere naar de relevantie tussen beide sites.

In de regel geldt dat links op soortgelijke sites of blogs altijd goed zijn. Is het niet voor Google, dan wel voor nieuwe bezoekers die via de link op jouw site komen.

Beperk je dus niet alleen tot bloggen, maar steek ook tijd in promotie en het verdienen van links.

4. Installeer je blog op jouw domein

Wil je serieus bloggen dan is een externe blog bij blogger.com of wordpress.com niet goed genoeg. Een blog op je eigen site helpt je bij het aantrekken van links, aandacht, publiciteit, vertrouwen en een hogere positie in Google.

5. Nodig gastbloggers uit

Je kunt de waarde en het bereik van je blog vergroten door gastbloggers uit te nodigen. Iedereen hoort graag dat je zijn kennis waardeert en stemt de ander in dan levert je dat naast een interessante blogpost vaak een backlink op. Sowieso is het leuk om van gedachten te wisselen en relaties op te bouwen met gelijkgestemden

6. Blog over populaire onderwerpen

In elke niche zijn er bepaalde vragen die men vaak stelt of onderwerpen die altijd actueel zijn. Onderzoek welke dit zijn – bijvoorbeeld via de trending topics op Twitter – en beantwoord ze in een blog. Hoe beter jij inspeelt op de vragen en interesses van jouw doelgroep, hoe groter de kans dat ze jou vinden.

Succesvoller bloggen met interne links

7. Zoek de dialoog op

Bij een actief blog hebben de lezers het gevoel dat je er voor ze bent. Reageer regelmatig met complimenten op hun betrokkenheid en doe je best hun vragen en problemen op te lossen. Wees kortom aardig voor je lezers, want zij bepalen jouw succes of falen.

8. Moedig reageren aan

Moedig lezers aan om te reageren op je blog. Je kunt dit doen door het stellen van vragen of suggesties. Zorg er ook voor dat reageren eenvoudig is. Captchas – onleesbare letters die je ter verificatie over moet tikken – zijn bloedirritant en werpen een drempel op voor lezers.

9. Verspreid je blogberichten op meerdere manieren

Sommige lezers bezoeken je blog regelmatig, anderen wippen per ongeluk eens langs en verliezen hem dan uit het oog.

Omdat vrijwel niemand de url van jouw website onthoudt of hem bookmarkt doe je er verstandig aan de lezer op meerdere manieren aan je te binden.

Maak een e-mail nieuwsbrief, verspreid nieuwe blogs via social media en bied een RSS-feed aan, bijvoorbeeld via Feedburner. Breng de mogelijkheden onder de aandacht middels duidelijke knoppen.

10. Gebruik Social Media

Social Media en blogs vullen elkaar perfect aan. Gebruik Facebook, Twitter en andere sociale platformen om bezoekers naar je blog te lokken. Breng nieuwe – of inhoudelijk sterke – oudere blogposts onder de aandacht of vraag je volgers over welke onderwerpen ze graag lezen. Dit levert weer interactie en bezoekers naar je website op.

Conclusie: zo kun jij succesvoller bloggen

Succesvoller bloggen doe je niet van de ene op de andere dag. In tegendeel, bloggen is een zaak van de lange adem. Daar staat tegenover dat het ontzettend leuk is om te doen en dat het naast complimenten echt klanten oplevert.

Mensen die jouw inspanningen waarderen en een goed gevoel krijgen bij jou. En dan het ik het over de voordelen voor SEO nog niet eens gehad. Bloggen is kortom een aanrader, en met deze 10 tips zit een succesvolle blogcarrière er wellicht ook voor jou echt in.

Zakelijk bloggen maar geen tijd? Ik help je graag

Ben je overtuigd van de voordelen van zakelijk bloggen, maar heb je geen tijd of ben je niet zo’n schrijver? Dan doe ik het graag voor je!

About the Author

Voor een succesvolle website heb je 3 dingen nodig: een uniek verhaal, een doelgerichte website én gerichte bezoekers. Ik bezorg ze je alle drie. Met blogs, boeken, trainingen en SEO-ondersteuning.

(3) comments

Add Your Reply